logo

‘Ukrayna’daki 1000 Türk ülkemize getiriliyor’

‘Ukrayna’daki 1000 Türk ülkemize getiriliyor’

CHP’li Barış Yarkadaş, Halk TV’de gündeme getirdikleri “1000 Türk Ukrayna’dan dönmek istiyor” çağrılarının karşılık bulduğunu ve hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, salı gecesi HALK TV’de gündeme getirdiği Ukrayna’dan dönmek isteyen 1000 Türk’ün yarın ülkeye getirileceğini belirtti.

HALK TV’de yayınlanan Şimdiki Zaman adlı programda aralarında 700’ü öğrenci olan 1000 Türk’ün dönme çağrısına yer veren Yarkadaş, Türk Dışişleri Bakanlığı’na çağrı yapmıştı.

Öğrencilerin dönme isteğine ilişkin videolarının da yayınlandığı programda, bakanlığın devreye girmesi istenmişti.

CHP’li Yarkadaş bugün ise konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabında “Ukrayna’daki Türkler dönüyor” ifadesini kullanan Yarkadaş, şunu yazdı:

“Önceki gece gündeme getirdiğimiz ‘Ukrayna’da kalan 1000 Türk’e ilişkin bir gelişme yaşandı. Dışişleri Bakanlığı, yurttaşlarımıza mail atarak yarın Türkiye’ye dönüş uçağı kaldırılacağını bildirdi. Uçak Kiev’den kalkacak. Biletler ise 207 dolar. Normal döneme göre iki kat artmış…

Çok zor ve olağan dışı koşullarda tahliye işlemini gerçekleştirmeye çalışan ve bunun için çaba gösteren @TC_Disisleri Bakanlığı personeline teşekkür ediyor, Irak’tan dönmeye çalışan beş bin Türk’ün çağrısını da bu vesileyle bakanlığa bir kez daha hatırlatmak istiyorum. #Corona”

Öte yandan 1000 Türk’ün en geç cuma günü Türkiye’de olacakları öğrenildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ