logo

ULUSAL HAKEM İBRAHİM TOKMAK >’FETÖ MAĞDURU’ MU?

ULUSAL HAKEM İBRAHİM TOKMAK >’FETÖ MAĞDURU’ MU?

ibrahim-tokmakGerçek yüzü 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişimi ile görülen FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün, çok sayıda mağdurları arasında spor camiasından isimler de yer alıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ergenekon ve benzeri kumpaslarda yaptığı hukuk dışı uygulamalarla çok sayıda mağdur yaratan, kimi vatandaşlarının ölüne sebep olan FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün gerçek yüzü 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişimi ile çok daha iyi görüldü.

Yıllardır yerleştirilen yada sızdıkları devlet içindeki kurumlarda yaptıkları hukuk dışı uygulamalarla her alanda çok sayıda vatandaş FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından mağdur edildi.

Diğer alanda olduğu gibi sporda da yapılandığı uygulamalarla spor camiasında mağduriyetler yaşattığı düşünülen FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün tasfiyesinin yolunun açılması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun bütün kurumları istifa etti.

FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLEN SPORCU

Camiada FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından mağdur edilen sporcular arasında Ulusal Hakem İbrahim Tokmak’ın da olduğu iddia ediliyor.

16.02.2016 tarihinde şahsi sosyal medya hesabından (facebook ) yaptığı paylaşım yapan Ulusal Hakem İbrahim Tokmak, yaptığı paylaşımın 3. şahıslarla ve özel hayatı ilgilendiren bir konu olması nedeniyle kendine yakışmadığını kabul edip gerekli kurumlardan,  camiadan sözlü ve yazılı olarak özür diledi.

MHK tarafından Hukuk Kurulu’na sevk edilen Ulusal Hakem İbrahim Tokmak, daha sonra PFDK’ya sevk edilip, MHK’nın talimatının 38 (a) maddesinden yargılanarak; (3 ay hak mahrumiyeti) ve ilgili maddenin (b) fıkrası gereğince, tek seferde 3 ay hak mahrumiyeti cezası aldığı.

Aldığı ceza gereği hakemlik lisansı “iptal” edildiğinden, 25.02.2016 tarihinde Tahkim Kuruluna itiraz eden Tokmak kararın iptalini istediği halde, itirazı ve duruşma talebi ret edilip karar onandı.

10 YILLIK HAKEMLİK KARİYERİ SONA ERDİ

14.03.2016 tarihinde Tahkim Kuruluna, yargılamanın iadesi talebiyle, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulunun, yargı yetkisizliği konulu bir karar bozmasını emsal sunan İbrahim Tokmak, yargılamanın iptalini istemiş, bu talebi de reddilerek TFF’deki 10 yıllık hakemlik kariyeri sona erdi.

Oysa aynı kurulların daha ağır durumlarda hakemlik kariyerinin sona ermesini gerektirecek sınırda ceza vermekten imtina etmişler. Bu konuda emsal karar örneklerinden; gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunanlarladan daha ağır ceza ile karşı karşıya kalıyor, suçu; “Sosyal medya üzerinde Atatürk’e hakaret edene, hakaret etmek” olan Ulusal Hakem İbrahim Tokmak.

ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU

Hakkında verilen bu kararlar sonrasında hem kendi Anayasal haklarını korumak, hem de tüm hakem ve gözlemcilerin haklarını ve hukuklarını korumaya emsal olacak bir hukuk mücadelesine başlatan İstanbul Bölgesi Ulusal Yardımcı Hakemi İbrahim Tokmak, “Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru” yaptı.

İbrahim Tokmak, “Anayasa Mahkemesi”ne yaptığı “Bireysel Başvuru” ile 25.03.2016  tarihinde hakkında verilen kararların Anayasal hak ihlalleri oluşturduğu ve bu verilen kararların, Anayasaya ve Hukuka aykırı olduğu, MHK Talimatının 38. Maddesinin keyfi uygulamaya açık olmasından dolayı, anayasal hak ihlalleri oluşturduğu iddiasıyla maddenin iptalini istedi.

TFF’YE İKİNCİ DAVA

Tokmak, 22.04.2016 tarihinde İstanbul Adliyesi 5. Asliye Hukuk Mahkemesine;  TFF PFDK ve Tahkim Kurulu kararlarının, Anayasaya ve Hukuka aykırı, yetkileri olmadan yargılama yapılıp anayasal hak ihlalleri meydana geldiği iddiasıyla, maddi ve manevi zarara uğratıldığının ve yapılan yargılamanın yetkisizliğinin tespiti için, TFF’ye ikinci davasını açtı.

Tüm hakem, gözlemcilerinin ve Türkiye’de farklı branşlarda spor yapan her bireyin hakkını ve hukukunu çok yakından ilgilendiren bu davanın duruşması 22.09.2016 tarihinde, İstanbul Çağlayan Adliyesi  5.Asliye Hukuk Mahkemesinde yapılacak.

Atatürkçü düşüncelerinden dolayı FETÖ/PDY Terör Örgütü üyelerinin etkisinde kalarak haksız ceza uygulaması ile mağdur edildiği düşünülen İstanbul Bölgesi Ulusal Yardımcı Hakemi İbrahim Tokmak’ın verdiği hukuk mücadelesi hem kendisi, hem de tüm spor kamuoyu açısından önemine dikkat çekiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ