logo

ULUSAL KURTULUŞUN KIVILCIMI KARS’TA ATILDI

ULUSAL KURTULUŞUN KIVILCIMI KARS’TA ATILDI

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (1)KAR-DER, Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. ve Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü, 29 Ekim’de “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet ve Kars üzerine duygu ve düşüncelerin dile getirildiği KAR-DER Genel Başkanı Orhan Çerkez yönetimindeki panele konuşmacı olarak Prof.Dr. Oktay Belli ve araştırmacı yazar, gazeteci Neşe Doster katıldı.

Kars, Ardahan ve Iğdır Dernekleri Federasyonu (KAR-DER) Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Konferans Salonu’nda 29 Ekim’in Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. ve Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” konulu panel düzenlendi

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (2)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli

KARS’TAKİ DİRENİŞ MİLLİ MÜCADELENİN KIVILCIMINI ATEŞLEDİ

Kars’taki direnişin milli mücadelenin kıvılcımını ateşlediğini ifade eden Kars, Ardahan ve Iğdır Dernekleri Federasyonu (KAR-DER) Genel Başkanı Orhan Çerkez, Kars direnişinin batı cephesinde mücadele edenlerin durumlarını güçlendirdiğini kaydetti.

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (15)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli Orhan Çerkez

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (17)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli

MUHARREM AYINA NEDENİYLE PANEL

29 Ekim’in Cumhuriyetin 92. kuruluşu ile birlikte Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun da 95. Yıl dönümü olduğunu vurguladığı konuşmasında; daha önceki yıllarda şenlik ve eğlence şeklinde kutlanan 92. Yıl dönümünün Muharrem ayına rastlaması nedeni ile panel düzenleyerek anmak istediklerini, Kar-Der yönetimi olarak “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” panelini düzenlediklerini söyledi.

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (20)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli, Neşe Doster

“ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELESİ”NİN KIVILCIMI KARS’TA ATILDI

Kars’ı İstanbul’da, İstanbullulara anlatmak üzere gelen davete severek katıldığını dile getirerek konuşmasına başlayan araştırmacı yazar, gazeteci Neşe Doster, Kars’ta geçen çocukluğu ve eğitim yaşamı ile ilgili anılarını aktardığı duygu yüklü bir girişten sonra “Ulusal Kurtuluş Mücadelesi”nin ilk kıvılcımının Kars’tan atıldığını kaydetti.

Kars’ın Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren bölgedeki etkisine dikkat çeken Doster, bölgedeki tek lise olan Kars Lisesi mezunlarının ülke yönetiminde söz sahibi olduklarını, birçoğunun çok önemli yerlere geldiğini belirtti.

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (18)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ: BAŞBAKAN VE ESNAF OĞULLARI AYNI OKULDA

Anadolu Liselerinden değil Anadolu’nun Liselerinden mezun olanlara dikkat çeken Neşe Doster, Başbakanın oğlu ile Karslı bir esnafın aynı lisede eğitim gördüğü, eğitimde fırsat eşitliğinin olduğu dönemlerde eğitim görenlerin başarılı birer insan olarak hayata atıldıklarını söyledi.

Kars, Ardahan ve Iğdır Dernekleri Federasyonu KAR-DER Genel Başkanı Orhan Çerkez’in panelistlere çiçek sunmasından sonra Gazeteci Yazar Neşe Doster, Kars ve kadınlar üzerine yazdığı kitaplarını okurları için imzaladı.

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (35)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli, Oktay Belli

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (36)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli

Kars’ın tarihsel süreci, kültürü, örf, adet ve gelenekleri ile sosyolojik yapısıyla ilgili ayrıntılı bir değerlendirme yapan panelistler Prof.Dr. Oktay Belli ve Neşe Dosteri, Serhat eli olarak ta bilinen Kars, Ardahan, Iğdır bölgeleri mensubu vatandaşların ağırlıkta olduğu katılımcılardan yoğun alkış aldılar.

Yoğun katılımın olduğu “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” konulu panele; KARDER yöneticileri, bölge dernek başkan ve yöneticileri, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile bölge illerine mensup vatandaşlar izledi.

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (4)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli

atasehir_karder_kars_kurtulus_paneli (7)

Kar-Der “Cumhuriyetimizin Kuruluşu Kars’ın kurtuluşu” paneli, Aşkın Şit, Orhan Çerkez

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ