logo

Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Yoğun İlgi Gördü

Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Yoğun İlgi Gördü

Arguvan Belediyesi ve Arguvan Vakfı tarafından 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali CHP Genel Başkan yardımcıları İlgezdi ve Ağbaba’nın katılımıyla gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Arguvan Belediyesi ve Arguvan Vakfı tarafından 28 ve 29 Temmuz tarihleri arasında organize edilen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali kapsamında ilk olarak Ataşehir Belediyesi ve Arguvan Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırılan Turnam İlgezdi Kültür Kompleksi açıldı.

Turnam İlgezdi Kültür Kompleksi açılışına ve 13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ne CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze İlgezdi ve Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlulları, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile vatandaşlar katıldı.

13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali kapsamında ilçedeki Nazım Hikmet Meydanı’nda Arguvan Belediyesi tarafından yaptırılan ’Nazım Hikmet’ heykelinin açılışı yapıldı.

13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde sahne alan Arguvanlı yerel sanatçı konserlerinin ardından konuşan CHP’li Veli Ağbaba, festivalin hayırlı olmasını diledi. Festival, ünlü sanatçı Belkıs Akkale’nin memleketi Arguvan’da hemşerileri ve sevenleriyle buluştuğu konser ile devam etti.

Arguvanlıların ve Malatyalıların yoğun ilgisinin yanı sıra Bölge illerinden Elazığ, Sivas ve Diyarbakır’dan otobüslerle 13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ndeki konsere katılım gerçekleşti.

13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ndeki konserle yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Belkıs Akkale, türküleri sevenleri ile seslendirdi.

Yerel sanatçıların konserleriyle gece geç saatlere kadar devam eden 8 ve 29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali türkü sevenlerin yoğun ilgisi ile tamamlandı. Festivalde çeşitli resim ve fotoğraf sergileri yanı sıra panel ve konferanslar düzenlendi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ