logo

ULUSLARARASI İFF ATAŞEHİR TANITIMI YAPILDI

ULUSLARARASI İFF ATAŞEHİR TANITIMI YAPILDI

acilis_afis-0Bu yıl 11’ncisi düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Ataşehir’de bu yıl perdelerini, ömrünü barışa, kardeşliğe ve emekçilere adayan Vedat Türkali ile açıyor.

11.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Ataşehir tanıtımı Turan Dolu başkanlığındaki Ataşehir Kent Konsey tarafından Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle yapıldı.

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl perdelerini “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” diyerek 11. kez açtı. 11 yıldır emek ve dayanışma ile sürdürülen festival, ülkemizden ve dünyadan emeği ile geçinen insanların, işçilerin, kadınların, mültecilerin, ezilenlerin yani tüm yoksulların sıradan yaşamlarını, zorluklarını ve mücadele deneyimlerini anlatmaya devam ediyor.

Ataşehir’de bu yıl festival perdelerini, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan, ömrünü barışa, kardeşliğe ve emekçilere adıyan Vedat Türkali için açıyor.

atasehir_iff_festival-6

Ustaya Saygı gecesi 1 Ekim Cumartesi Ataşehir Belediyesi Nikah Salonunda saat 19.30’da Metin&kemal Kahraman konseri ile başlayacak, gecede yönetmenliğini Nazım Alpman’nın yaptığı “Vedat Türkali” belgeseli gösterilecek.

1-5 Ekim tarihleri arasında devam edecek festivalde; senaryosu Vedat Türkali’ye ait birçok film izleyicilerle buluşacak. Yönetmenliğini Ertem Göreç’in yaptığı, “Karanlıkta Uyananlar”, “Otobüs Yolcuları”, yönetemenliğini Süreyya Duru’nun yaptığı “Güneşli Bataklık”, “Bedrana”, ve “Kara Çarşaflı Gelin” festivalde gösterilecek filmlerinden.

atasehir_iff_festival-2

Yine geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz sinemamızın usta ismi Tarık Akan anısına “Yol” sinema severtlerle buluşacak.

Ayrıca festivalde, ünlü yönetmen Costa Gavras’ın “Cennet Batıda”sı, sendikal mücadelede müziği ilk ve yaygın kullanan bir mücadele insanının kurmaca öyküsünü anlatan “Joe Hill” izleyicilerle buluşacak.

atasehir_iff_festival-11

Ataşehir Kent Konseyi ve Halkevleri’nin düzenlediği etkinlikler;

Novada Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu, Novada Cemal Süreyya Etkinlik Salonu, Mustafa Saffet Kültür Merkezi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, Sinop Göller Kültür ve Dayanışma Derneği Beşik Sanat Merkezi, Arguvan Merkez Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği Kadıköy Şubesi İçerenköy Cemevi Etkinlik Salonu’nda izleyicilerle ücretsiz olarak buluşacak.

acilis-gecesi_afis

atasehir_iff_festival-3atasehir_iff_festival-4atasehir_iff_festival-7atasehir_iff_festival-8atasehir_iff_festival-9atasehir_iff_festival-10

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ