logo

‘Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi’ Düzenleniyor

‘Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi’ Düzenleniyor

Türkiye’de geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan İzmir Bakırçay Üniversitesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde II. Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi düzenleniyor.

Geçen yıl Türkiye’de ilk kez yapılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi”, İzmir Bakırçay Üniversitesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde 16-18 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Kongrenin bu yılki ana teması COVID-19 Pandemi Sürecinde Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları olarak belirlendi. Yerli ve yabancı uzmanların katılımda bulunacağı bu kongrenin sağlıkta yapay zeka alanındaki çalışmalara katkıda bulunması beklenirken genç araştırmacı ve öğrencilerin yapay zeka alanına duyduğu ilgiyi de arttırarak bir kelebek etkisi yapacağı düşünülmektedir.

Özellikle Türkiye’nin her yerinden genç hekimler ve mühendislerin katılarak tıpta yapay zeka uygulamalarını yayınlayabilecekleri bir bilimsel şölen kurgusundan hareketle kongre, ilk günü olan 16 Nisan 2021 tarihinde yapılacak 1 günlük kurs ile desteklenmiştir. Bu kurs ile sağlıkta yapay zeka alanında öncü bir rol oynayan İzmir Bakırçay Üniversitesi, gençlerde start-up seviyesinde farkındalık yaratmak, hekimlerin ilgilerini teknolojik gelişmelere yöneltmek ve proje fikirlerinin nihai ve katma değerli ürünlere dönüştürmek noktasında alanında yetkin akademisyenler eşliğinde bir eğitim içeriği oluşturuyor.

Yüzlerce bilim insanı ve sektör temsilerinin katıldığı geçen yıl yapılan kongrenin büyük ilgi görünce, sürekliliği sağlamak ve çalışmaları fonlamak adına Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Derneği kurularak iş birliği ile birlikte hareket ediliyor. Derneğin danışma kurulunda hekimler ve mühendislerin yanı sıra farklı disiplinlerden uzmanlar da yer almaktadır. Bu işbirliğinin kongreye önemli katkı sağlayacağı aşikârdır. Bunun yanında kongrede başarı ile sunulmuş bildiriler “Artificial Intelligence Theory and Applications” isimli dergide yayınlanacak.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Berktaş, “Sizleri, 16-18 Nisan 2021 tarihleri arasında İzmir Bakırçay Üniversitesi ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde ve Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Derneği’nin katkılarıyla düzenleyeceğimiz II. Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresine davet etmekten büyük mutluluk ve onur duymaktayız.” ifadelerini kullanarak kongreye dikkatleri çekmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ