logo

‘Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi’ Belgeseli Ataşehir’de

‘Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi’ Belgeseli Ataşehir’de

Yapım ve senaryosu Alp Armutlu’ya ait, Kaptan Mustafa Can’ın ana sponsoru olduğu “Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi” Belgeseli Ataşehir gösterim yapıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yapımcılığını ve senaristliğini Alp Armutlu‘nun, yönetmeliklerini Sinan Çevik ve Nazım Doğan’ın yaptığı, yapımı 2 yıl süren Umudun YoluKağnı Kamyonu Yendi Belgeseli, Kaptan Mustafa Can’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

UMUDUN YOLU- KAĞNI KAMYONU YENDİ BELGESELİ ATAŞEHİR’DE

Çankırı Vakfı önceki dönem başkanı Kaptan Mustafa Can’ın ana sponsoru olduğu, yapımcılığını ve senaristliğini Alp Armutlu’nun, yönetmeliklerini Sinan Çevik ve Nazım Doğan’ın yaptığı Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli, Ataşehir gösterimi Gönlümüz Bir El Ele Derneği’nin katkılarıyla Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapıldı.

KURTULUŞ MÜCADELESİ GÜNLERİNDE KADIN, YAŞLI VE ÇOCUK KAHRAMANLAR

Yapımcılığını Yazar ve Yapımcı Alp Armutlu’nun, yönetmenliğini Nazım Doğan ve Sinan Çevik’in üstlendiği , Kurtuluş Savaşı’nın 1919 ve 1920 yıllarına ait önemli kesitleri, 1921’in umut hikayeleri anlatıldığı “Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi” belgesel filmi  Ataşehir gösteriminde, “Gönlümüz Bir El Ele Derneği”  organizasyonu ile Ataşehirli izleyici ile buluştu.

KADINLARIN KAĞNILARLA MÜHİMMAT TAŞIDIĞI “İSTİKLAL YOLU”NUN HİKAYESİ

Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi” belgeseli ile Kurtuluş Savaşı mücadelesi verilen günlerde zorlu kış koşullarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden Ankara’ya Çoğunluğu Ilgazlılara ait olan kağnılarla mühimmat taşınan İstiklal Yolu’ndaki, Anadolu kadının 100 yıllık umuda maya olan destanı, yiğitlik ve kahramanlıklar çekilen belgesel ile gelecek nesillere de aktarılması sağlanacak.

Şenay Günaydın başkanlığındaki Gönlümüz Bir El Ele Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi” belgeseli Ataşehir gösterimine, belgeselin yapımcısı ve senaristi Alp Armutlu ve sponsoru Kaptan Mustafa Can ile birlikte; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İlçe yöneticileri, İyi Parti Tuzla İlçe Başkanı Recep Karaot, ÇANFDEF (Çankırı Dernekleri Federasonu) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Arif Öztürk, Ataşehir Belediye Meclis üyesi Ertuğrul Baysal, Kıysın Köyü Vakfı Başkanı Haşim Küçük ile birlikte Ataşehir ve Çankırı dernek ve STK’ları başkan ve temsilcileri ile Ataşehirliler katıldı.

İzleyicilere duygu yüklü anlar yaşatan, zaman zaman yoğun alkış alan “Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi” belgeseli gösterimi sonrasında filmin Yapımcısı ve senaristi Alp Armutlu’ya Gönlümüz Bir El Ele Derneği Başkanı Şenay Günaydın ve Narinç Kaşka’nın aralarında olduğu yönetim kurulu üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

KADIN KAHRAMANLARIN ANONSUNA “BURADA” YANITI

Gönlümüz Bir El Ele Derneği Başkanı Şenay Günaydın sahneden kadın kahramanlar; Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı, Şerifa Bacı, Fadime Çavuş, Asker Selime, Tarsuslu Kara Fatma, Halide Edip anonsu ile birlikte salondan; “Burada” yanıtı geldi.  

VİZYON SAHİBİ CAN: KİTABIM İLE İLGİLİ HAYALİMİ SORDU

Nutuk eğitimlerinden faydalanarak kitap yazdığını ifade eden Yazar ve Yapımcı Alp Armutlu, Gökhan Karataş aracılığıyla Üsküdar’da bir ofiste hiç tanımadığı Kaptan Mustafa Can ile tanıştığını söyledi. Yazar ve Yapımcı Alp Armutlu, kitabı ile ilgili hayalini sorması üzerine hayalinin 344 kilometre yolda kadınların çektiği zorlukları bugünkü gençlere aktarmayı istediğini ifade etmesi üzerine Kaptan Can’ın kendisine kitabın belgeselini çekmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

KAĞNILAR OLMASA CEPHANELER POLATLI’YA TAŞINAMAZDI

“O vizyon sabi İnsanı burada” diyerek sahneye davet ettiği Kaptan Mustafa Can,  Vakıf Başkanı iken Kıyısın Vakfı Başkanı Haşim Kılıç’ın davet ettiği “İstiklal Yolu” etkinliklerine sürekli katıldığını vurguladı. Bir süre sonra tanıştığı “Umudun Yolu” kitabının yazarı Yazar ve Yapımcı Alp Armutlu ile tanıtlığını. İstiklal Yolu’nun asıl kahramanlarının Çankırılılar olduğunun altını çizen Mustafa Can, kağnıların sahiplerinden Küçük Ali Haşim Küçük’ün dedesi olduğunu kaydetti. İstiklal Yolu filosundaki kağnıların Çankırılılara ait olduğunu vurgulayan Can, “O kağnılar olmasa cephaneler Polatlı’ya taşınamaz ve Kurtuluş Savaşı’nın kaderi değişirdi.” Dedi.  

Belgesel gösterimi arasında iki yerel ses tarafından türkü dinletisi, izleyiciler tarafından yoğun alkış aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ