logo

Üsküdar Otizm Merkezi Vali Yerlikaya’nın Katılımı İle Açıldı

Üsküdar Otizm Merkezi Vali Yerlikaya’nın Katılımı İle Açıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından toplumsal ölçekte otizm sendromlu bireylere karşı hassasiyet ve farkındalık oluşturmak tanı, takip ve tedavi amaçlı Otizm Merkezi açıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından toplumsal ölçekte otizm sendromlu bireylere karşı hassasiyet ve farkındalık oluşturulma amacıyla projelendirilen Otizm Merkezi, otizmli bireyler ile ailelere tam anlamıyla yol haritası sunmayı amaçlıyor.

Merkezde tanı koyma, tedavileri planlama ve tedavi takip işlemleri tek çatı altında yapılacak. Aynı zamanda ailelere de eğitimler verilecek. Her yaştan ve her kesimden birey ve aileler merkezden yararlanabilecek.

Üsküdar Otizm Merkezi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Üsküdar Otizm Merkezi açılış törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yöneticileri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Programda Vali Yerlikaya, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu katılımcılara hitaben bir konuşturma gerçekleştirdiler.

“Üsküdar, İstanbul’a Örnek Oldu”

Açılıştaki konuşmasında otizm tanı ve tedavisine, Otizm Merkezi’nin önemine dikkat çeken Vali Yerlikaya, “Otizmle ilgili bu merkez bir ilk. Hilmi başkanımız ve arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum. Otizm tanısının gerçekten zamanında yapılması çok önemli. İstanbul’umuzun 39 ilçesinde 2018 Mart ayından bugüne kadar 18-36 ay arasında 485 bin 550 evladımız otizm tanı ve tedavisi için tarandı. Riskli bulunan 21 bin 285 yavrumuzdan 1388’ine maalesef otizm tanısı konuldu. 3 seneyi aşkın süredir devam eden bu projeyle sessiz sedasız yavrularımıza, çocuklarımıza ulaşıldı.” dedi.

Vali Yerlikaya, “Bugüne kadar şehrimizde 19 hastaneden otizm poliklinik hizmeti alan ailelerimiz artık açılışını yapacağımız bu merkezde SGK kapsamında ücretsiz olarak yararlanacak. Aynı zamanda rehabilitasyon ve aile eğitimi hizmetleri de yine bu merkezimizden alınabilecek. İnşallah ailelerimizin derdine derman olmaya çalışılacak, yükleri bir nebze olsun onların üzerinden alınacak ve birbirimize sevgimiz, dayanışmamız daha da yukarı çıkacak. İşte bu anlayışla inşa edilen otizm merkezimizin manevi harcında çok güçlü bir malzeme var. Biz ona karşılıksız sevgi diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Otizm Merkezi’nin hayırlı olmasını temenni eden Vali Yerlikaya, “Üsküdar, İstanbul’a örnek oldu. Bu merkezlerin sayısının artması temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

“ÜSKÜDAR OTİZM MERKEZİ TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Açılışı yapılan otizm merkeziyle çok özel ve önemli bir projenin hayata geçirildiğini kaydeden, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Türkiye’de 2000’li yıllarda her 200 çocuktan birine otizm tanısı konduğunu dile getirerek, “Günümüzde 45-50 çocukta 1 otizmli tanısı ortaya çıkıyor. Toplumun bu önemli bir yarası ama bunun Türkiye’de etkin bir tedavisi, eğitimi ne yazık ki yok. Üsküdar Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte bu merkezi açmış bulunuyoruz. Otizm tanısı konulan çocuklar ve aileleri burada eğitilecek.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile Üsküdar Otizm Merkezi hizmete açıldı.

Programda Otizmli Rabia Aytek, gitar çalarak şarkı söyledi. Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyetin Üsküdar Otizm Merkezi’ni gezmesi ile program tamamlandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ