logo

Usta Oyuncu Fatma Girik İçin Şişli Beledyesi’nde Tören Düzenlendi

Usta Oyuncu Fatma Girik İçin Şişli Beledyesi’nde Tören Düzenlendi

Tedavi gördüğü hastanede yaşama veda eden Türk sineması Yeşilcam’ın efsane kadın kahramanlarından, usta oyuncu Fatma Girik için Şişli’de cenaze töreni düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Önceki gün yaşama veda eden Yeşilcam’ın efsane kadın kahramanlarından, usta oyuncu Fatma Girik için Şişli Beledyesi’nde töreni düzenlendi.

Olumsuz hava şartları yüzünden ertelenen bugün düzenlenen törenlerle sonsuzluğa uğurlanan Fatma Girik için cenaze töreni düzenlendi. 79 yaşında yaşama veda eden sanatçı Fatma Girik için ilk tören 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı görevini üstlendiği Şişli Belediyesi’nde, ikinci tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlendi.

Usta sanatçı Fatma Girik, Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip, hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilmek üzere Bodrum’a nakledildi.

Bir dönem başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi’nin fuaye alanında gerçekleşen törene, sanatçıyı sevenlerin yanı sıra İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile siyaset, kültür ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fatma Girik’in kendisi için çok özel bir isim olduğunu belirterek, “Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde, ben de Sosyal Demokrat Halkçı Partinin Şişli İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordum. Kendisiyle çalışmaktan her zaman büyük bir onur duydum. Onunla çok kıymetli vakitler geçirdim. Özellikle 1994 seçimlerinde bir buçuk ay sabah 7.00’den gece 1.00’e kadar bütün Şişli’yi adım adım dolaştık” dedi.

Fatma Girik’in rol aldığı filmlerle milyonların gönlünde taht kurduğunu söyleyen Keskin, konuşmasında, “Bunu hayat görüşü ve kitleler önünde çizdiği toplumcu profili de besledi. Toplumsal mücadelelerde ve haksızlıklar karşısındaki tepkilerde de Fatma Girik ismi hep ön plana çıktı. Madenci yürüyüşlerinde yer aldı. Sendikalaşma süreçlerinde ezilmişlerin yanında kendini ve gücünü gösterdi. Metin Göktepe cinayetinin aydınlatılması sürecinde attığı kritik ve güçlü adımlar hala aklımızdadır. Onurlu, dimdik ve devrimci bir duruşu vardı. Bu duruşunu alelade bir vatandaş, dev bir sanatçı ve bir siyasetçi olarak yaşamının son anına kadar korudu.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ