logo

Usta Oyuncusu Sinema Tiyatro Ayşen Gruda Hayatını Kaybetti

Usta Oyuncusu Sinema Tiyatro Ayşen Gruda Hayatını Kaybetti

Türk tiyatro ve sinemasının usta oyuncusu Ayşen Gruda, mücadele ettiği pankreas kanseri nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Domates Güzeli” olarak tanınmaya başladığı sanat yaşamında gönüllere taht kuran Türk tiyatro ve sinemasının usta oyuncusu Ayşen Gruda, tedavi gördüğü hastanede 13.45’te, 74 yaşında hayatını kaybetti.

“Hepimizin ailesinden sanki bir cenaze çıktı. Çok üzgünüz” ifadelerinin yer aldığı açıklama ile efsane sanatçı Ayşen Gruda’nın hayatını kaybettiğini duyuran doktorları, “Tüm Türkiye’nin ve sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

Usta oyuncunun torunu Emre Gruda anneannesi Ayşen Gruda’nın cuma günü toprağa verileceğini söyledi.

Ayşen Gruda’nın hayatını kaybettiğini açıklayan doktoru İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu; “Pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır hastanemizde dünyadaki en güncel tıbbı tedaviler ile takip edilen, Türk sinema ve tiyatrosunun duayen ismi Ayşen Gruda’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Çocuğundan yaşlısına hayatımızın her anında; anılarımızın içerisinde yer bulan, yaptığı her işle adını tekrar tekrar gönlümüze yazdıran, sahnenin ‘Deli Kadın’ı hikayesini yeni dünyasında anlatmak üzere aramızdan ayrıldı.

Yoğun bakımda devam eden tedavisi boyunca son ana kadar en iyi şekilde bakımını sağlamak adına tüm çalışanlarımızla gönülden destek olduğumuz, yeniden tanıdığımız ve tanıdıkça yeniden hayran olduğumuz sevgili Ayşen Gruda’nın ardından bizi tek sevindiren, süreç boyunca hiçbir ağrı hissetmeden aramızdan ayrılmış olması. Tüm Türkiye’nin ve sevenlerinin başı sağ olsun” açıklamasında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ