logo

VAKIF, ÇANKIRILILARI EĞİTİME KATKI İÇİN BULUŞTURDU

VAKIF, ÇANKIRILILARI EĞİTİME KATKI İÇİN BULUŞTURDU

0İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın eğitime katkı amacıyla düzenlediği gelenekselleşen bahar kahvaltısı Beykoz’da Sabancı Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geliri eğitim gören üniversite öğrencilerin eğitimine destek olmak verilecek burslara kaynak sağlamak üzere İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından bahar kahvaltısı düzenlendi.

Çankırı Vakfı’nın İstanbul’daki Çankırılı gençlerin eğitimlerini desteklemek amacı ile düzenlediği etkinlikler arasında yer alan Eğitime Destek Bahar Kahvaltısı’na İstanbul’daki Çankırılılar yoğun ilgi gösterdi.

IMG_0183

350’NİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE VERDİĞİ BURS

350’nin üzerinde öğrenciye verdiği bursla eğitime katkı sağlayan İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın eğitim giderlerinin karşılanmasına destek sağlamak amacıyla düzenlediği geleneksel bahar kahvaltısı Beykoz Sabancı Öğretmenevi’nde davetlilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Sami Soydal başkalığındaki Çankırı Vakıfı tarafından burslu öğrencilerin eğitimine katı amacı ile her yıl düzenlenen Eğitime Katkı Bahar Kahvaltısı’na; Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Çankırılı İstanbul Milletvekili ve İstanbul eski valisi Erol Çakır, CHP eski İstanbul milletvekili ve PM Üyesi Kadir Gökmen ÖĞÜT, Ak Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin AKBAŞOĞLU, İstanbul Vali Yardımcısı Orhan Ateş, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Sultangazi Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Sultanbeyli Kaymakamı Ali Uslanmaz, Vakıflar Bölge Müdürü Gürsel Sarı, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya AÇIKGÖZ, İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir DELİBALTA, Keşan Milli Eğitim Müdürü İlker Eraslan, Ak Parti İl yöneticileri Erdal Yılmaz ve Mehmet Erdoğan, Çankırılı bürokratlar, Muhtarlar, eğitime destek veren Çankırılı iş adamları, vakıf, federasyon, oda, birlik, dernek ve STK başkan ile yöneticileri, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

IMG_0199

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİMİNE DESTEK

Geleneksel hale gelen “Üniversite Öğrencilerinin Eğitimine Destek” amaçlı bahar kahvaltısında hemşerileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, eğitimin önemine değindiği konuşmasında, öğrencilerin burslarının karşılanmasında kendilerine destek olarak eğitime katkı veren yardımseverle teşekkür etti.

IMG_0056

ÇANKIRI TİCARET PLATFORMU, 100 BİN CİVARINDA ÇANKART

Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Sami Soydal, projeleri Çankırı İş Dünyası Rehberi hakkında da bilgi vererek; Vakıf ve Federasyon ortak çalışması olan Çankırı İş Dünyası Rehberi çalışmasıyla Türkiye’deki Çankırılı iş adamları, esnaflarının dağıtacakları 100 bin civarında ÇANKART ile Çankırılıların kendi içinde ticaret platformu oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

IMG_0136

YAPACAĞIMIZ ÖĞRENCİ YURDUNUN YER TESPİTİNİ YAPIYORUZ

İstanbul, Çankırı, Ankara, İzmir, Aydın, Antalya, Kocaeli, Karabük ve Bursa illerini kapsayan Çankırı İş Dünyası Rehberi projesine özellikle destek verilmesini isteyen İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soyda, projein sonunda öğrenci yurdu yapmayı planladıklarını söyledi. Yer tespiti çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Sami Soydal, tamamlayacakları öğrenci yurdu ile eğitime katkılarının daha da kurumsal nitelik kazanacağını dile getirdi.

IMG_0096

ÇANKIRI ÖNDE GELENLERİYLE BİR ARAYA GELDİK

Eğitime katkı amaçlı “Bahar Kahvaltısı” programında siyaset ve iş dünyasının Çankırılı önde gelenleri ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunma fırsatı bulduklarını vurgulayan Sami Soydal, 350’nin üzerinde üniversite öğrencisine verdikleri burs ile birlikte dernekler ve federasyonla işbirliğiyle çeşitli sosyal faaliyetlere imza attıklarını ifade etti.

IMG_0130

“BÜYÜK ÇANKIRI İFTAR PROGRAMI” 12 HAZİRAN’DA

İstanbul’daki Çankırı sivil toplum kuruluşları ile birlikte 12 Haziran’da “Büyük Çankırı Buluşması” adıyla iftar programı yapacakları kaydeden İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, İBB’nin Haliç’teki Miniatürk tesislerinde “Büyük Çankırı İftar Programı”nda buluşmak isteğini dile getirdi.

İftar öncesi İBB’nin Haliç’teki Miniatürk müzesinin ücretsiz olarak gezile bileceğinin altını çizen Zekeriya Açıkgöz, biletlerin federasyondan temin edilebileceğini kaydetti.

Ak Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin AKBAŞOĞLU yaptıkları konuşmalarda Çankırı ve TBMM’de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

IMG_0139IMG_0140IMG_0144IMG_0148

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ