logo

Vali Mutlu, FSM Üniversitesi’nin iftarına katıldı

Vali Mutlu, FSM Üniversitesi’nin iftarına katıldı

Vali Mutlu, “Bu güzel üniversiteden yetişen çocuklar, başkaları için ‘Ne yapabilirim? Neyi paylaşabilirim?’ diyen çocuklar olarak yetişsinler” dedi.

İftar yemeğine Başbakanlık Başmüşaviri, Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Bekir Karlığa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hikmet Özdemir, Milli Saraylar Genel Müdürü Yasin Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, güzel bir Ramazan akşamında güzel bir iftar sofrasında olduklarını söyledi. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirten Vali Mutlu, “Yüce Allah’ın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Ev sahiplikleri için başta çok değerli Mütevelli Heyeti Başkanımız, Enstitü Başkanımız, sayın rektörümüz, kıymetli hocalarımız olmak üzere bu üniversitenin çok güzide heyetini saygıyla selamlamak istiyorum. Kendilerine, bu güzel ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum. Ve tabii ki mülki idari amirlerimiz, değerli kaymakamlarımız, çok kıymetli başkonsoloslarımız, değerli ilim adamları ve çok değerli aileleri ne hoş geldiniz diyorum. Çok güzel bir aile sofrasında ekmeğimizi paylaştık.” şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, “Bir düşünüre öğrencisi sormuş. ‘Hocam, konuşma hakkında ne diyeceksin?’ diye. Öğretmen de; ‘Uzun konuşursan kısa dinlenirsin’ demiş. Ona göre biz, sözümüzü kısa tutmaya çalışacağız” diyerek kendisinin de çok istifade ettiği bir kitaptan kısa bir anekdot paylaştı.
Vali Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah bu dünyada ahrete de pencere dibinden bakmak gibi bakmaya devam edeceğiz. Biz, hep başkaları için mutluluk vermeye gayret edeceğiz. Bu Ramazan ayında, paylaşma ayında içimizdeki dertleri unutup, başkalarının mutluluğu için güzel şeyler söylemeye gayret edeceğiz. Böylesine güzel bir mecliste, böylesine güzel bir yuvada inşallah bu güzel insanların sayısı yetişen nesillerle artacak. Buradan bereket artarak bu kâinatın en güzel şehri İstanbul’dan Medeniyetler İttifakı gibi enstitüler, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi aracılığıyla bütün dünyaya ulaşacak ve herkesin başkaları için bir şeyler yapan ve onların mutluluğuna katkıda bulunan insanlar olarak yetiştireceğiz.”

Üniversiteden yetişen çocukların kendileri için değil, başkaları için ‘Ne yapabilirim? Neyi paylaşabilirim?’ diyen çocuklar olarak yetişmelerini ümit ettiğini belirten Vali Mutlu, konuşmasını şu ifadeler ile noktaladı: “Ben bir dua ile kapatmak istiyorum. İnşallah bu güzel üniversiteden yetişen çocuklar kendileri için değil, başkaları için ‘Ne yapabilirim? Neyi paylaşabilirim?’ diyen çocuklar olarak yetişsinler ve bunları yetiştirecek kıymetli hocalarıma da rabbim güç, kuvvet ihsan etsin. Bu güzel sofralarda tekrar buluşmak dileğiyle sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İnşallah Ramazan’ın sonu Kadir Gecesi’ne ve akabinde bayrama da rabbim bizi huzur ve sağlık içerisinde ulaştırsın, diye duamı tamamlamak istiyorum. Allaha emanet olun.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ