logo

Vali Mutlu ‘İçinde Duygu Olan Sosyal Medya Daha Değerli’

Vali Mutlu ‘İçinde Duygu Olan Sosyal Medya Daha Değerli’

vali mutluistanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, son zamanlarda oldukça yaygınlaşan, devlet adamları tarafından da kullanılmaya başlanan, sosyal medyayı konu alan bir yazı kaleme aldı.

Recep Kenan/Ataşehir

Vali Mutlu’nun kaleme aldığı ve sosyal medyaya duygunun değer kattığını ifade etiği yazı:

İçinde Duygu Olan Sosyal Medya Benim İçin Daha Değerli

Sevgili İstanbullular, Gelişen teknoloji sayesinde ülkeler ve insanlar arasında sınırlar kalktı.

Eğitim, sağlık ve günlük yaşama ilişkin sorunlar evrenselleşti. Sosyal medya sayesinde artık olaylarla çok daha çabuk yüzleşip, sebep ve sonuçlarına ilişkin çok kolay düşünce üretebiliyoruz. Bu nedenledir ki bilişim çağı denen bu dönemde sosyal medyanın gücünü iyi anlamamız gerekiyor.

İnternette yeni bir çığır açan sosyal medya, hayatımıza gireli 10 yıl bile olmamasına rağmen sunduğu imkanlarla başta kamu hizmetleri olmak üzere birçok alanda ezberleri bozdu.

Sosyal medya, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın paylaşımın, etkileşimin ve tartışmanın esas olduğu bir iletişim şekli. Bu araçlar düşünmeyi, bilgi paylaşımını, kamusal katılımı ve yeniliği cesaretlendirdi.

Etkisi hızla artan sosyal medya kamu işlerinde e-katılımcılık başta olmak üzere birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Yeni kamu yönetimi anlayışında artık katılımcı, daha şeffaf, daha hesap verebilir, vatandaşı karar alma mekanizmalarına daha kolay ve hızlı çekebilen, insana değer veren etkin ve verimli bir yönetim mevcut.

Kamu hizmetlerini vatandaşın ayağına getiren sosyal medya, anında tepkiyi iletebilme ile de yönetime katılımı artırıyor. Sosyal medyanın yaygınlaşması ile kamudaki `bugün git, yarın gel` anlayışı ortadan kalkarken, daha önce günler süren geri dönüşler de daha hızlı yapılabiliyor.

Sosyal medya, iletişim teorilerine farklı bir boyut kazandırdı ve geleneksel medyadan çok hızlı olduğunu da gösterdi. Aynı zamanda devlet adamlarına halkla iletişim konusunda büyük rahatlık ve şeffaflık kazandırdı. Bunun en güzel örneğini yoğun kar yağışı döneminde bizzat kendim yaşayarak gördüm. Bir twitter mesajı ile hedef kitlenize anında ulaşabiliyorsunuz.

İstanbul`umuzun birkaç gün boyunca yaşamış olduğu yoğun kış şartları nedeniyle gençlerin okula gitme gelme gibi konularda beklentileri, sosyal medya üzerinden bize ulaştı. Bizde onlara ulaştık ve bu da ciddi bir muhabbete vesile oldu. Bu muhabbet halen artarak devam ediyor. Bu durumdan oldukça keyif alıyorum. Yoğun gündemimizde sosyal medyaya vakit ayırmak sıkışıklığa neden oluyor ancak gençlerimiz ve takipçilerimize helali hoş olsun.

Yani televizyonun karşısında olmak yerine sosyal medyada birebir olmayı tercih ediyorum. Sosyal medya ile İstanbullularla daha sıcak iletişim kurabiliyorum. Televizyon programlarında milyonlara hitap etme imkânı buluyorsunuz ancak sosyal medya dediğimiz platformda birebir sohbet edebiliyorsunuz. Talepleri ve duyguları bire bir paylaşıyorsunuz. Bu durum özele inmesi itibariyle çok daha sıcak. İçinde duygu olan sosyal medya benim için daha kıymetli. Sosyal medyada `Merhaba Vali Amca` veya Sayın Valimiz gibi sıcak bir mesaj aldığımda fevkalade mutlu oluyorum. Gözler birbirini görmese de gönüller görüyor.

Sonuç olarak sosyal medyada bilgi ve haberin kim tarafından hazırlandığı açıkça ortadadır. O habere veya bilgiye yapılan yorumun ve eklerin de kimler tarafından yapıldığı açıktır. Öncelikle bu sanal ortamda yerimizi almalıyız. Bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını, insanlara yardımcı oldukça gönüllerinde yer edileceğini ve toplumsal çıkarları bireysel çıkarlarımızdan önde tuttuğumuz zaman daha çevremizdekilerle daha sağlıklı bir ilişki kurabileceğimizi anlamalıyız. Bu vesile ile tüm halkımızın yeni yılını kutlar, sağlık ve başarılarla dolu bir yıl dilerim.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ