logo

Vali Şahin ‘İnsan Hakkı Başkasının Bağışlayamayacağı Hak’

Vali Şahin ‘İnsan Hakkı Başkasının Bağışlayamayacağı Hak’

insan_haklari_gunu_vali_vsip_sahinİstanbul Valisi Vasip Şahin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, insan hakkının başkasına bağışlama hakkı tanınmadığı kutsal bir hak olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Temel hak ve özgürlükler ve hukuk alanında referans belgesi niteliğindeki İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesinin 66. Yılınının kutlandığına dikkat çeken Vali Vasip Şahin, insan hakkının kendinden başkasına bağışlama hakkı tanınmadığı kutsal bir hak olduğuna vurgu yaptı.

Vali Şahin Mesajında; vatandaşların kamu hizmetlerinden yararlanma, temel hak ve özgürlüklerini eksiksiz, önşartsız, eşit kullanmaları konusunda kamu görevlileri olarak ellerinden gelen tüm gayret ve çabayı gösterdiğini ifade etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajı;

İnsan haklarını ortak çağdaş temel ilkeler doğrultusunda belirleyen ve temel hak ve özgürlükler alanında uluslararası hukuk alanında referans belgesi niteliği taşıyan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesinin 66. Yılını kutlamaktayız.

Kadim kültürümüzde, sahibinden başka hiç bir kimseye bağışlama hakkı tanınmayan insan hakkı, geçmişten günümüze korunması ve saygı duyulması gereken en önemli ve en kutsal haklardan biri olarak kabul edilegelmiştir. Başta yaşama hakkı olmak üzere, insan olmaktan kaynaklanan ve doğuştan varolan bu haklar, kültürümüzde olduğu gibi özellikle, Devletimiz tarafından son yıllarda yapılan düzenlemeler muvacehesinde anayasa ve yasalarımızla teminat altına alınmış, kullanımının önündeki engeller büyük ölçüde kaldırılmış, uygulamanın vatandaşlarımıza yansıtılması yönünde çağdaş kurum ve mekanizmalar oluşturulmuştur.

Güvenlik ve özgürlük dengesinde temel insan haklarının korunma ve kullanımının tartışmasız bir biçimde önceliği haiz olduğu düsturu, kamu güvenliği hizmeti sunumuyla görevli personelimizin içselleştirilmiş görev anlayışıdır.

Her bir vatandaşımızın kamu hizmetlerinden yararlanma, temel hak ve özgürlüklerini eksiksiz, önşartsız, eşit kullanmaları konusunda kamu görevlileri olarak elimizden gelen tüm gayret ve çabayı gösterdiğimizi ifade etmek isterim.

Bu vesileyle, 66. yılını kutladığımız İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin tüm yeryüzünde eksiksiz ve her birey için ayırımsız uygulanmasını, kan, gözyaşı ve haksızlıkların bir an önce son bulmasını dilerim.

Vasip Şahin

İstanbul Valisi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ