logo

Validebağ Korusu İmara Açılma Kaygısıyla Plana İtiraz Ediliyor

Validebağ Korusu İmara Açılma Kaygısıyla Plana İtiraz Ediliyor

Validebağ Gönüllüleri, yapılaşmaya açabilecek tehlikeli hükümler gerekçesiyle Validebağ Korusu ile ilgili hazırlanan Nazım (KANİP) ve Uygulama (KAUİP) planlarına itiraz ediyorlar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Validebağ Korusu‘nu yapılaşmaya açabilecek tehlikeli hükümler içerdiğine dikkat çeken Validebağ Gönüllüleri, bölge ile ilgili hazırlanan Nazım (KANİP) ve Uygulama (KAUİP) planlarına itiraz ediyorlar.

Validebağ Gönüllüleri, Validebağ Korusu’nu yapılaşmaya açabilecek tehlikeli hükümler içerdiği gerekçesi ile 1/5.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı (KANİP) ve 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı (KAUİP) planlarına itiraz edeceklerini açıkladılar.

Validebağ Korusu’nu yapılaşmaya açabilecek tehlikeli hükümler içerdiği gerekçesi ile plana itiraz edeceklerini kaydeden Validebağ Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, “Validebağ Korusu hakkında hazırlanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda askıya çıkarılan 1/5.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı (KANİP) ve 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı (KAUİP), Validebağ Korusu’nu yapılaşmaya açabilecek tehlikeli hükümler içeriyor. 20 Mayıs’a kadar itiraz edilebiliyor. 17 Mayıs Pazartesi saat 10:00’da Koşuyolu ve Acıbadem’den araçlar kalkacak ve itiraz dilekçelerimizi Ataşehir’deki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz.” Denildi.                       

Ataşehir’deki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçelerinin verilebileceğini kaydeden Validebağ Gönüllüleri, itiraz ile ilgili, “Gelemeyenler itiraz dilekçesinin çıktısını alıp imzaladıktan sonra tarayıp/fotosunu çekip mail ekinde istanbul@csb.gov.tr adresine gönderebilirler.” Bilgisini paylaştılar.

Aralarında 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt‘ün de aralarında olduğu bir grup Validebağ Gönüllüsü ve duyarlı vatandaşlar Ataşehir’deki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçelerini verdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ