logo

Valilik Kararıyla Ataşehir’deki ‘O’ Okulların Öğrencileri Naklediliyor

Valilik Kararıyla Ataşehir’deki ‘O’ Okulların Öğrencileri Naklediliyor

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrası İstanbul’da depremden etkilendiği tespit edilen 93 okul ile birlikte Ataşehir’de bazı okulların öğrencileri de naklediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valiliği, deprem etüt ve analizleri sonrasında yapılan çalışmalar sonrasında kalan 128 riskli okuldan 109’unun yıkılıp yeniden yapılması, 19’unun güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Valilik riskli olduğu tespit edilen 93 okulu boşaltıyor.

2022 yılında 128 riskli okulun 35’indeki öğrencilerin nakledildiği, geriye kalan 93 deprem riskli okulun etüt çalışmaları sonucunda, 76 okulun yıkılıp yeniden yapılması ve 17 okulda de güçlendirilme yapılması kararlaştırıldığı açıklandı.

BOŞALTILAN 93 OKUL ARASINDA ATAŞEHİR’DEN 3 OKUL VAR

Deprem riskli olduğu tespit edilen ve boşaltılarak öğrencilerin nakline karar verilen 93 okul arasında Ataşehir’deki 3 okul yer alıyor

ATAŞEHİR’DE 3 OKULUN ÖĞRENCİLERİ NAKLEDİLİYOR

Valilik tarafından yapılan açıklamada Ataşehir Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi, Ataşehir Esatpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (A Blok) ve Ataşehir Akşemsettin Anaokulu öğrencileri de bu kapsamda tespit edilen okullara nakledilecek.

93 OKUL YENİLECEK YADA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILACAK

İstanbul Valiliği, 20 Şubat Pazartesi itibarıyla kentte riskli bulunan 93 okulun öğrencilerinin depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerini bildirdi. Açıklamada riskli bulunan 93 okulda yenileme yada güçlendirme çalışmaları yapılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ