logo

Van’da Keşif Uçağı Düştü: 7 Emniyet Personeli Şehit

Van’da Keşif Uçağı Düştü: 7 Emniyet Personeli Şehit

Van Ferit Melen Havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin ardından radar ve telsiz teması kaybedilen insanlı keşif uçağı, Artos Dağı’na çarparak kırıma uğradığı açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

EGM tarafından yapılan açıklamada,  insanlı keşif uçağı kazasında iki,si pilot 7 emniyet personelinin şehit olduğu kaydedildi.

Keşif uçağı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasında, görevini tamamladıktan sonra Van Ferit Melen Havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin ardından saat 22.45 itibarıyla havalimanı kontrol sahası içerisinde insanlı keşif uçağı ile radar ve telsiz temasının kaybedildiği, uçağın Artos Dağı’na çarparak kırıma uğradığı kaza sonucu 7 emniyet personelinin şehit olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanı Soylu, keşif uçağının Van’da düştüğünü belirterek, “Ekiplerimiz Artos Dağı’nın 2 bin 200 rakımına uçağımızın çarparak kırıma uğradığını ve 2’si pilot olmak üzere kahraman 7 evladımızı kaybettiğimizi bize bildirdiler.” dedi.

Van ve Hakkari’de keşif ve gözetleme göreviyle bulunan 2015 model insanlı keşif uçağı olarak envantere kayıtlı olan uçağın 15 Temmuz’da saat 18.35 sularında yeniden keşif ve gözetleme yapabilmeyi teminen Van Ferit Melen Havalimanı’ndan havladı. İkisi pilot 7 emniyet mensubunun bulunduğu keşif uçağı ile 22.45 civarında radar ve iletişim tespiti tamamen kesildi.

Gece yarısı gelen ihbar üzerine saat 03.00 civarında Artos Dağı’nın 2 bin 200 rakımına uçağın çarparak kırıma uğradığını ve 2’si pilot olmak 7 emniyet personelinin şehit olduğu belirlendi.

Van’da, keşif ve gözetleme göreviyle havalanan 2015 model insanlı keşif uçağının Artos Dağı’nın 2 bin 200 rakımına çarparak düştüğü bölgede ekipler tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Gece 03.00 sıralarında enkazın bulunduğu bölgeye ulaşan ekipler çevrede güvenlik önlemi aldı.

EGM’DEN AÇIKLAMA: “ALÇALIŞ İÇİN İRTİBATA GEÇMESİNİN ARDINDAN TEMAS KESİLDİ”

EGM Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM-809 kuyruk numaralı insanlı keşif uçağının “Hakkari ve Van illerinin keşif ve gözetlemeye yönelik yaptığı çalışmalarda görev almak üzere” Van Ferit Melen Havalimanı’ndan görev bölgesine intikal için dün saat 18.34’te havalandığı kaydedilen Emniyet Genel Müdürlüğünden açıklamasında, görevini tamamladıktan sonra Van Ferit Melen Havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin ardından saat 22.45 itibarıyla havalimanı kontrol sahası içerisinde insanlı keşif uçağı ile radar ve telsiz temasının kaybedildiği, uçağın Artos Dağı’na çarparak kırıma uğradığı kaza sonucu 7 emniyet personelinin şehit olduğu belirtildi.

KAZADA ŞEHİT OLAN EGM PERSONELİ

Van’daki İnsanlı Keşif Uçağı kazasında şehit olan EGM personeli; Pilot komiser Gökhun Mete Altunbaş, pilot komiser yardımcısı Samet Üstüner, komiser yardımcısı İrfan Aydoğan, komiser yardımcısı Semih Güzelay, uçuş teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin, polis memuru Onur Ramazan Bayram, polis memuru Burak Derya.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ