logo

Yabancıların Gözdesi Levent ve Ataşehir

Yabancıların Gözdesi Levent ve Ataşehir

atasehir_palladium_towerA sınıfı ofis arzının yüzde 30 artış göstererek Avrupa pazarları arasında da en yüksek artışa ulaştığı İstanbul Levent ve Ataşehir’de, pek çok yabancı şirket kiralama yaptı.

Son yıllarda hızla yükselişe geçen İstabul ofis pazarı, yabancı şirketlerin kiralamalarını da hızlandırdı. Toplam A sınıfı ofis arzının yüzde 30 artış göstererek Avrupa pazarları arasında da en yüksek artışa ulaştığı İstanbul’da son 9 ayda, pek çok yabancı şirket kiralama yaptı.

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, kiralamalarda Levent ve Ataşehir Bölgesinin ön plana çıktığını duyurdu.

atasehir_palladium_1

Yabancılar merkezlerini River Plaza ve Palladium Tower’e taşıdı

Tuğra Gönden, ‘2014 yılında pazara toplamda 900 bin metrekare yeni arz eklendi. Toplam A sınıfı ofis arzı yılsonu itibariyle 4,2milyon metrekareye erişerek yıllık bazda yüzde 30 artış gösterdi. Bu oran Avrupa pazarları arasında da en yüksek artıştır. Türkiye ekonomisinin son yıllarda büyümesi ve bilhassa uluslar arası şirketlerin Türkiye ve İstanbul’u bölgesel üs olarak tercih etmesi ofis talebini artırıyor diye konuştu.

Gönden, son dönemde özellikle Levent Bölgesi’nde River Plaza, Ataşehir’de ise Palladium’un dikkat çekici olduğunu belirterek; “Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Statkraft, River Plaza’da yeni, Türkiye merkez ofisleri için 658 metrekarelik yer kiraladı. Ayrıca DEİK 2 bin 4 yüz metrekare ofis kiralayarak merkez ofisini Levent’e taşıdı. Experian da merkez ofisini Levent’e taşıyan şirketlerden biri oldu.

“Anadolu Yakası’nda ise DuPont, CEVA, Lenovo ve Toshiba Medical, toplamda 8 bin metrekare alan kiralayarak Türkiye merkez ofislerini Palladium Tower’a taşıdılar” şeklinde konuştu.

Tuğra Gönden ayrıca, ofis pazarına gelecek 2 yıl içinde, özellikle Maslak, Levent ve Zincirlikuyu’yu içine alan MİA Bölgesi, Ataşehir ve Ümraniye bölgelerinde 2,1 milyon metrekare yeni arzın eklenerek 2015 yılı sonunda toplam A sınıfı ofis arzının 5 milyon metrekareyi aşmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

atasehir_palladium_tower-

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ