logo

Yağmur, Karla Karışık Yağmur, Kar ve Fırtına Geliyor

Yağmur, Karla Karışık Yağmur, Kar ve Fırtına Geliyor

Marmara bölgesi dahil yurdun yağış alan bölgelerde yağışlar yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi beklenirken, kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

Sıcaklığın 7 derece olması tahmin edilen İstanbul’da hava; çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek. Marmar ve iç bölgelerde hafta sonuna kadar kar ve karla karışık yağmur beklenirken, Karadeniz’in kuzeyinde kıyılarda yağmur bekleniyor.

Marmara bölgesinde havanın parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, güneydoğusu ile Kırklareli çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA, İÇ VE DOĞU ANADOLU’DA KAR BEKLENİYOR

Yurdumuzda Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin edilirken, yağışların önemli bir bölümde kar yada karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşeceği bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR ETKİLİ FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan tahminlere göre; Batı ve Orta Akdeniz’de rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 22 Ocak Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

ÜLKE GENELİNDE HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara’nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ