logo

YAPILAN, EĞİTİMİN KENDİSİNE HİZMET

YAPILAN, EĞİTİMİN KENDİSİNE HİZMET

Ataşehir Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu’nda yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Çocuk Kütüphanesi ve Prestijli Okul Girişi çalışmaları sonrası açılış töreni yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Olmazsa olmazı kütüphaneler olan eğitime destekte hayır severlerin küçük dokunuşlarının  katkılarının büyük olabileceğine işaret edilerek, çok sayıda olduğuna inanılan eğitim gönüllülerinin harekete geçmesi için tetiklenmesi gereğinin altı çizildi.

Okul Müdürü Murat Demir’in ev sahipliğinde Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye vekaleten Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar Güneş, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Ulaşım Müdürü ve Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez, Ak Parti ve CHP’nin aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, Turgay Kılıç’ın aralarında olduğu eğitim yardım gönüllüleri, okul aile birliği yöneticiler, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu, ADD Başkanı Ulaş Kılıç, Eğitim derneği Başkanı İsmail Dağ ve ASİDAD Başkanı Sevgi Uluğ’un aralarında olduğu STK temsilcileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

1989 yılından itibaren eğitim veren Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu hakkında bilgi vererek yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Çocuk Kütüphanesi ve Prestijli Okul Girişi çalışmaları sonrası açılış töreni açılış konuşmasına başlayan Okul Müdürü Murat Demir, 2010 yılında güçlendirme yapılan okulda, 26’sı ilk okul ikisi ana sınıfı toplam 28 dersliğin yer aldığını kaydetti.

TURGAY KILIÇ’A ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR

“Mehmet Akif Ersoy”un şiirinden verdiği örnekle bina yapmanın zorluğuna işaret eden Murat Demir, yapmak için bir çok faktörün bir araya gelmesinin gereğine işaret ederken yıkmak için bir kibritin yeteceğinin altını çizerek; eğitim sevdalısı hayır severleri selamlayıp, sayısının 17 olduğunu belirttiği ve yardımseverlerden Turgay Kılıç’a özellikle teşekkür ettiğini dile getirdiği eğitim sevdalısı hayırseverlere, okluna yaptıkları destekten dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

KALİTE KAPIDA BAŞLAR

Otomatik kapı yapan firmalarının sloganı “Kalite Kapıda Başlar” sloganının okul müdürü Murat Demir tarafından kendisine söylenmesi üzerine kapının yapımını kendilerinin üstlendiklerini kaydeden Siber Yapı sahiplerinden, eğitim gönüllüsü, hayırsever Turgay Kılıç, Nihan Erol’un da aralarında olduğu hayırseverlere yaptıkları çalışmada kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti.

TURGAY KILIÇ; KÜTÜPHANELER OLMAZSA OLMAZIMIZ

Okuduğu ve yol ışığı olduğunu söylediği Beyaz Zambaklar Ülkesi kitabı ile yola çıktığı, eğitime destek çalışmalarında; bu güne kadar 4’ü Anadolu’da, ikisi Ataşehir’de 6 kütüphane yaptıklarını söyleyen Turgay Kılıç, kütüphanelerin olmazsa olmazları olduğuna işaret ederek, hayırseverleri tetiklenerek başarıyı yakaladıklarını, bu anlamada okul müdürünün desteğinin de önemli olduğunu kaydetti.

KÜÇÜK DOKUNUŞUN EĞİTİME ETKİSİ BÜYÜK OLABİR

Eğitime yapılan yardımın küçüğünün, büyüğünün olmayacağına işaret eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, eğitime küçük denilen dokunuşun etkisinin büyük olabileceğini vurgulayarak; “Çocuklarımızın eğitimine kim destek veriyorsa bizim için önemlidir. Her değerli kişiyi saygıyla selamlar, her değerli tavrı da saygıyla karşılar; o değerli dokunuşun devamını getirmeyi hedefleriz. Kitap Şenliği ile başlattığımı “Kitap Okuma Prjesi”nin en önemli ayaklarında biri oklarda kitaplıkların kurulması. Kitap bulunması, kitabın olduğu ortamın güzelleşmesi gerekiyor. Burada onu görünce çok mutlu oldum” dedi.

BENLİĞİMİ, KİŞİLİĞİMİ OKUDUĞUM O KİTAPLA KAZANDIM

Önceden planlanan programından dolayı Belediye Başkanı battal İlgezdi’nin katılamadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, çocukluğunda devlet kütüphaneleri haricinde kütüphane olmadığını hatırlatarak anlattığı anısında öğretmeninin kendisinden İranlı yazar Samet Behren‘in kitabı ile okuma alışkanlığının başladığına işaret ederek; o günden sonra o kitabı okuyanlarla arkadaş olduğunu kaydetti. Özdemir; benliğini, kişiliğini okuduğu o kitapla kazandığını, kitabın, kütüphanenin çocukların dünya edebiyatını tanımasındaki etkisine dikkat çekti.

BURADA YAPILAN EĞİTİMİN KENDİSİNE HİZMETTİR

Eğitim gönüllüsü hayır severlerin yaptıklarını daha önce Kaymakamlıkların yaptığını vurgulayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, bütçenin yerel yönetimlere devredildiğini, belediyelere görevler düştüğünü, her mahallenin kendi okullarına sahip çıkması gerektiğini ve bu anlamda da okul aile birliklerine çok büyük görev düştüğünü kaydetti. Belediyelerin yatırım yapmaya bütçeleri var ve yapmaya gayret ediyorlar. Burada yapılan olay eğitimin ta kendisine hizmettir. Arkadaşlarımı kutluyorum“ diye konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra eğitim gönüllüsü 17 yardımsevere plaketleri ile hediye olarak Beyaz Zambaklar Ülkesi kitabı verildi.

Tören, yapımı tamamlanan kapı ile kütüphane açılışının Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun da aralarında olduğu protokol tarafından açılışı yapılarak Zübeyde Hanım Çocuk Kütüphanesi gezilerek kitaplar incelendi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ