logo

Yardımsever Ataşehirliler Umut Oluyor

Yardımsever Ataşehirliler Umut Oluyor

Ataşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ücretsiz sunduğu sıfır ve ikinci el eşya yardımları vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Sürdürdüğü ikinci el eşya toplama ve bunları ihtiyaç sahipleriyle buluşturma çalışmalarında Ataşehir Belediyesi, son 5 yılda bin 575 haneye ikinci el eşya yardımı yaptı.

Her yıl yüzlerce aileye katkı sağlayan bu hizmet, yardımseverlerin yaptığı bağışlarla daha çok kişiye ulaşıyor.

Yatak, çekyat, koltuk, halı, ocak, fırın, masa, sandalye ve soba gibi eşyalardan; buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge gibi beyaz eşyaya kadar tüm bağışlar görevli belediye personeli tarafından uygunluğu onaylandıktan sonra vatandaşların adreslerinden ücretsiz olarak teslim alınıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurularını yapıyor, ardından görevli personel tarafından durumları incelenip onaylanıyor. Sonrasında da titizlikle tasnif edilip hazır hale getirilen eşyalar, randevu sistemiyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaştırılıyor.

İhtiyaç sahiplerine bir yardım eli uzatmak isteyen vatandaşlar, hiç kullanılmamış sıfır eşyalar da bağışlayabiliyorlar. Yıpranmamış, kırılmamış, temiz ve kullanılabilir halde olan; tadilat ve tamirata ihtiyaç duyulmayan ikinci el eşyalarını ihtiyaç sahiplerine bağışlamak isteyenler, Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 numaralı Çağrı Merkezi’nden 1028 dahili hattını arayarak iletişime geçebilirler.

170 AİLENİN YÜZÜ GÜLDÜ

Ataşehir Belediyesi 2018 yılında ilçede ikamet eden ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan 170 aileye ihtiyaçları doğrultusunda eşya yardımında bulundu. Bağışçıların adreslerinden kullanılabilecek durumda olan eşyaları alan görevliler, sonrasında eşyaları yeni sahiplerine ulaştırıyor.

Kurulduğu günden bugüne kadar binlerce aileye destek olan Ataşehir Belediyesi, aynı zamanda yangın, sel gibi doğal afet durumlarında da Ataşehirli vatandaşların yanında oluyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ