logo

Yarkadaş, ‘Kanal İstanbul Kötü Bir Korku Filmine Benziyor’

Yarkadaş, ‘Kanal İstanbul Kötü Bir Korku Filmine Benziyor’

Şarköy Belediyesi’nin “Kanal İstanbul” başlıklı söyleşisinde konuşan CHP’li Barış Yarkadaş, Kanal İstanbul’u yapmak, Türkiye’ye atom bombası atmakla eşdeğer” dedi.

CHP’li Barış Yarkadaş, “Kanal İstanbul’u yapmak, Türkiye’ye atom bombası atmakla eşdeğer” dedi.

Tekirdağ’a bağlı Şarköy Belediyesi’nin düzenlediği “Kanal İstanbul” başlıklı söyleşide CHP’li Barış Yarkadaş konuştu. Söyleşide projenin Türkiye’de yaratacağı etki tüm yönleriyle ele alındı. Söyleşi, pandemi yüzünden Şarköy Belediyesi Sosyal Tesisler Bahçesi’nde ve açık havada gerçekleşti.

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı söyleşide CHP İstanbul eski Milletvekili – Gazeteci Barış Yarkadaş konuştu. 45 dakika süren söyleşiyi, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın, CHP Şarköy İlçe Başkanı Birol Taner, Şarköy Belediye Başkanı Alper Var, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim, CHP Kadın Kolları Başkanı Nebahat Sağlık, CHP Gençlik Kolları Başkanı Uğur Belet ile Şarköy Gönüllüsü Işın Neslihan Domaniç de dinledi.

“PROJENİN GERÇEK SAHİBİ ABD”

Kanal İstanbul projesinin ABD tarafından tasarlandığını belirten Yarkadaş, “1950’den bu yana gerçekleştirilmek istenen bu proje, ABD’nin askeri ve stratejik çıkarları için yapılmak isteniyor. AKP de bu sırada rant yaratmak ve cebini doldurmak istiyor” dedi.

“ATOM BOMBASI GİBİ ETKİ YARATIR”

Açık havada ve dinleyicilerin maske takarak dinlediği söyleşide konuşan Yarkadaş, 45 dakika süren konuşmasında özetle şunları söyledi:

“KANAL İSTANBUL’u yapmak, Türkiye’ye atom bombası atmakla eşdeğerdir. Bu proje, bugünkü hesaplara göre, Türkiye’nin 150 milyar TL’sini çöpe atacak, adeta bir kanala gömecektir. Oysa ki; bu parayla İstanbu’da depreme dayanıklı olmayan tüm evler ve okullar güçlendirilebilirdi. Ancak AKP bunun yerine rant yaratmayı tercih ediyor.”

“DENİZLERİ VE CANLILARI ÖLDÜRECEK”

Yarkadaş konuşmasında şu noktalara da vurgu yaptı:

“Kanal İstanbul, bölgedeki 575 bitki türünü yok edecek. Bu bitkilerin 73’ü nadir, 13’ü ise endemik… İnşaatlar yüzünden bu varlıklarımız yok olacak. Leylekler bu bölgeye artık gelmeyecek. Nadir bulunan benekli kaplumbağa ile Apollo kelebeğinin türü de yok olacak. Trakya’nın büyük bir bölümünde tarım yapılamayacak. Marmara ve Karadeniz hafriyat ve inşaat yüzünden ölü denize dönüşecek. Yüzbinlerce insan, zorunlu göçe tabi tutulacak. Proje, bu haliyle kötü bir korku filmine benziyor. Bu projeye karşı mücadele eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verelim.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ