logo

Yaş Sınırı Kalkan EYT Düzenlemesinin Koşulları Açıklandı!

Yaş Sınırı Kalkan EYT Düzenlemesinin Koşulları Açıklandı!

EYT yaş şartı, staj sigortası ve diğer konuların görüşüldüğü Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT’lilere emekliliğin önünü açan düzenlemeyi açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve EYT’lilere emekliliğin önünü açan düzenlemeyle, yaş bekleme koşulunun kaldırıldığı kaydedildi.

EMEKLİLİK HAKKINDA YAŞ SINIRI KULLANILMAYACAK!

EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilik hakkının kullanılması hususunda yaş sınırı uygulanmayacaktır” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN EYT AÇIKLAMASI

EYT ile ilgili yapılan düzenlemenin prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresini tamamlayanlarda yaş tamamlamayı bekleyenleri kapsadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1999 düzenlemesine göre emeklilikte yıl ve prim günü şartını doldurduğu halde yaş şartı sebebiyle beklemek zorunda kalan çalışanlarımızın talepleridir. Prensip olarak 20 veya 25 yıl çalışmış kişinin çalıştığı süreden çok daha uzun dönem emekli maaşı alabileceği sistemin sürdürebilir olmadığına inanıyoruz. 1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşı ile beklentilerini karşılayan adımın müjdesi ile kendilerine desteğimizi sergileme yoluna gidiyoruz. Emekli olabilmek için üç şartı, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak gerekiyor.” dedi.

Emekli olabilmek için üç şartı, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak koşullarından yaş sınırı kaldırılılarak, 1999 öncesi gibi prim ve süre koşullarını tamamlayarak emeklilik bekleyen EYT’lilerin emekliliklerinin önü açıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ