logo

Yaşar Kemal Yoğun Bakımda

Yaşar Kemal Yoğun Bakımda

yasar-kemal_

Bir süredir yoğun bakımda olan usta Edebiyatçı Yaşar Kemal’in doktorlarından umut veren açıklama geldi. Doktorlar “Olumsuz gidiş söz konusu değil.”

Recep Kenan/itvhaber.com

Dünyaca ünlü Türk yazar Yaşar Kemal’in yoğun bakımda tedavi gördüğü hastane doktorları yaptığı açıklamada; olumsuz gelişmenin söz konusu olmadığını, bu durumun temkinli iyimserlik olarak açıklanabileceğini söylediler.

Rahatsızlanan edebiyatımızın usta ismi Yaşar Kemal kaldırıldığı İstanbul üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal yoğun bakımda. Bu gün öğle üzeri rahatsızlanan edebiyatımızın usta ismi Yaşar Kemal kaldırıldığı İstanbul üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı.

92 yaşındaki usta yazar Yaşar Kemal, öğle saatlerinde solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

Yaşar Kemal’in solunum desteğine ihtiyaç duyduğu için yapay solunum cihazına bağlı olarak tutulduğu ve uyutulduğu bildirildi.

DOKTORDAN AÇIKLAMA

Yaşar Kemal’in doktoru yaptığı ilk açıklamada, “Solunum yetmezliği var. Solunum cihazına bağlı. Gözlem altında. Şu an göstergeleri iyi. Ama ne olacağını bilmiyoruz. İzliyoruz. Zatürree var gibi görünüyor. Tedaviye iyi cevap verecek diye umuyoruz. Bekliyoruz. 24 saat bekleyeceğiz” dedi.

YAYINEVİ AÇIKLAMA YAPTI

Yaşar Kemal’in kitaplarının yayın hakkını elinde bulunduran Yapı Kredi Yayınları, ünlü yazarın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptığı açıklamada, “Yaşar Kemal, son günlerde yaşadığı solunum sorunları nedeniyle 14 Ocak tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Yoğun bakımda müşahede altında tutulmaktadır. Kemal’in sağlık durumuyla ilgili herhangi bir değişiklik olması halinde basına bilgi verilecektir” denildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ