logo

YEDPA HAFİF TİCARİ ARAÇ KAMPANYA GÜNLERİ BAŞLADI

YEDPA HAFİF TİCARİ ARAÇ KAMPANYA GÜNLERİ BAŞLADI

yedpa_kampanya-0YEDPA, “YEDPA Hafif Ticari Araç Kampanya Günleri” adıyla otomobil kampanyası başlattı. Kaymakam ve Belediye Başkanının da katıldığı kampanyanın açılışı yoğun ilgi gördü.

YEDPA Ticaret Merkezi Fuar alanında başlayan 13-16 Ekim 2016 tarihleri, arasında ziyarete açık olan “Hafif Ticari Araçlar Kampanya Günleri”, ticari araç ihtiyacı olan işletme ve esnafların ihtiyaçlarını gidermek ve aradıkları ticari araçlara yasların ön gördüğü indirimlerle sahip olma fırsatı sunuyor.

yedpa_kampanya-9

YEDPA Ticaret Merkezi Fuar alanında gerçekleştirilen açılışa Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte; YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkanı Sadi Özata, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş ve Ataşehir ilçe yöneticileri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan ve Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Levent, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Çelik, mahalle muhtarları, YEDPA’lı iş adamları, katılımcı firmaların temsilcileri ve ziyaretçiler katıldı.

yedpa_kampanya-12

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK YAŞAM VE TİCARET MERKEZİ: YEDPA

250 işyerinde toplam 13.000’i aşan çalışanıyla İstanbul’un en büyük yaşam ve ticaret merkezi olduklarının altını çizen YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, otomotiv sektöründe satış sonrası yedek parça ticaretinde Türkiye’nin en önemli merkezi olduklarının altını çizerek; “YEDPA bünyesinde yer alan YEDPA fuar ve sergi alanında ağırlıklı otomotiv sektörü olmakla birlikte bazen farklı sektörlerdeki etkinlikler düzenlemekteyiz. Bugün Türkiye’nin hafif ticari araçlarda en çok satan markalar, değişik model ve sekmende aracını burada sergilemektedirler. Ayrıca destek sağlayan yan sanayi firmalarımızda burada yer almaktadır. Otomotiv sektörü bilindiği üzere ülkemizde ana lokomotif bir sektördür. En fazla ihracatın yapıldığı yüksek istihdam imkânları, sağlamaktadır. Finans, bankacılık, hizmet sektörü, makina sektörü, lojistik gibi birçok sektörü doğrudan etkilemektedir” dedi.

yedpa_kampanya-2yedpa_kampanya-19

VERGİ DAİRELERİNE YAZI GÖNDERİLMİŞ İNDİRİM BAŞLAMIŞTIR

Fuarda da ortaya konmaya çalışılan ana temalardan olan hafif Ticaret araçlarda Taksi, servis taşımacılığı ve lojistik taşımacılık yapan işletmenlerin eski araçlarını yenilenmesine yönelik ÖTV indirimi yapıldığını hatırlatan YEDPA Başkanı Salih Sami Atılgan, indirimin resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini kaydetiği konuşmasında; İndirim uygulamasındaki ticaret araçlar için %4-15, Taksiler ve binek araçlar için, %45 nispetinde ÖTV kaldırılmıştır. Düzenleme, 7 Eylül tarihli resmi gazetede sayı 29824 sayfa 15 yayınlanmıştır. Konunla bu hak verilmiş olmasına rağmen bakanlık kanunun uygulanmasına yönelik prosedürleri hazırlamada gecikmiştir. Hem Araç satan bayiler hem de bu haktan yararlanacak işletme ve şahıslar mağdur edilmiştir. Sevindirici olan bugün 13 Ekim tarihi itibarıyla maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı tarafında ilgili vergi dairelerine yazı gönderilmiş uygulama başlamıştır” ifadelerine yer verdi.

yedpa_kampanya-3

yedpa_kampanya-20yedpa_kampanya-61

“YEDPA’NIN SORUNLARINI HEP BERABER ÇÖZECEĞİZ”

Sorunları çözülmüş YEDPA’da olmayı istediğini kaydederek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, YEDPA’nın sorunlarının çözülemediğine işaret ederek; “YEDPA İstanbul’un en önemli merkezlerinden bir tanesi, Ne hikmetse 20 yıldır devam eden sorunlarınız ne ben çözebildim ne de siz çözebildiniz. Yapacak bir şey var; geriye bakıp, kimseyi suçlamadan nümüze bakmak zorundayız. Bir toplantıdan Büyükşehir Başkanımıza da söyledim. Yeni Çamlıca’nın sorunları bir an önce çözülmeli ve burada mülkiyet hakları verilmeli. Çok önemli bir merkez olan YEDPA çok atıl durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş bu konuda bir çalışma yapıyor. Büyükşehir sorunu çözmeden bizim çözmemizin imkanı yok. Plan yapıldıktan sonra YEDPA’nın sorunlarını hep beraber çözeceğiz. Ne yapmamız gerekiyorsa, hangi katkıyı sunmamız gerekiyorsa biz hazırız” ifadelerini dile getirdi.

yedpa_kampanya-28yedpa_kampanya-31yedpa_kampanya-33yedpa_kampanya-36yedpa_kampanya-38yedpa_kampanya-40yedpa_kampanya-41yedpa_kampanya-45yedpa_kampanya-47yedpa_kampanya-48yedpa_kampanya-49yedpa_kampanya-52yedpa_kampanya-54yedpa_kampanya-56yedpa_kampanya-65yedpa_kampanya-66yedpa_kampanya-67

YEDPA’NIN SORUNLARI OLDUĞUNU BİLİYORUM

YEDPA Ticaret Merkezi’nde başlayan “Hafif Ticari Araç Günleri Kampanyası”nın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, ülkemizin 2016 yılında karşı karşıya kaldığı alçakça bir darbe girişimin olumsuzluğunun hayatın her safhasında yaşandığının altını çizerek; “Bütün vatandaşlarımız bundan etkilendi. Elbette işletme sahiplerimiz de bu durumdan etkilendi. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde gayretle çaba göstererek, yeni istihdam alanları yaratarak, bu sıkıntıları hep beraber aşacağız. İnşallah ülkemizin bu badireyi de atlatıp ekonomisini en üst noktaya çıkaracağız. YEDPA’nın sorunları olduğunu biliyorum. 3 yıldır yakından takip ediyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ