logo

YEDPA’DA SALİH SAMİ ATILGAN YENİDEN BAŞKAN

YEDPA’DA SALİH SAMİ ATILGAN YENİDEN BAŞKAN

yedpaS.S. İstanbul Oto Yedek Parçacıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (YEDPA)’nin 2015 yılı Olağan Genel Kurulu yapılan seçimle Sami Salih Atılgan yeniden başkan seçildi.

YEDPA, S.S. İstanbul Oto Yedek Parçacıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin 2015 yılı Olağan Genel Kurulu toplantısı 05.05.2016 Perşembe günü saat 11.00’da YEDPA Yönetim Katı Konferans Salonunda gerçekleşti. Yapılan seçim sonucunda Sami Salih Atılgan yeniden başkan seçildi.

Genel Kurul Toplantısına; Ataşehir Belediye Meclisi Başkanı Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, , İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Yeniçamlıca Muhtarı Fazlı Sarısoy, Mevlana mahalle Muhtarı Recep Ali Kantarcı, Mimar Sinan mahalle Muhtarı Şahin Acar ve kooperatif üyeleri katıldı.

Prof. Mehmet Emre Aysu’nun divan başkanlığına seçilmesinden sonra kongre çalışması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Saygı duruşundan sonra yıllık faaliyet raporu üzerinde konuşan YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan; “2015 yılı YEDPA faaliyet dönemini içinde öncelikle 70 yeni ortağımız katıldığı için biraz geriden alarak YEDPA’nın temel problemi olan imar iskân sorunları ile ilgili olarak bilgi vermek istiyoruz.  YEDPA Ataşehir’de 310 bin metrekare kapalı alan, 10 bine varan çalışanı ile en büyük ticaret merkezidir.  2015 yılında Ataşehir Belediyesi’nin bölgede almış olduğu kök tapuya dönüş ile ilgili süreç devam ediyor. Bu süreçte bizde iştirakçi şirketin hisselerinin tamamını aldık.  2015 yılında, 30 yıldan beri devam eden imar, tapu ve iskân sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürdük. İBB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ataşehir Belediyesi ve siyasi partilerle görüşmeler yaptık. Bu süreçte Büyükşehir’den bölgemizin 1/5000’lik imar planlarının yapılması ve devamında da 1/1000’lik planlarının yapılması talep ettik. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Atılgan; Kooperatifimizin gecikmiş veya ödenmemiş hiçbir borcunun olmadığını,  ön görülen bütçe rakamlarını tutturarak sektörde yaşanan sıkıntılara rağmen yüzde 96 gibi başarılı sonuçlar aldıklarını da sözlerine ekledi.

Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata da;” Bir yıl önce YEDPA’daki tapu sorununu çözmek için Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin talimatıyla belediye meclisinden ve YEDPA Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir komisyon kurduk. Her şeyi şeffaf ve açık olarak yapmak adına CHP ve Ak Parti meclis üyelerinden üçer arkadaşımızı alarak her şeyi masa üzerinde ve gerçek şekilde gözükmesini, ortaya çıkarılması anlamında tartışılmasını uygun gördük.  Yaptığımız çalışmalarla iyi bir noktaya geldik. Ben inanıyorum ki 2015 yılındaki çalışma bugüne kadar gelinen en iyi noktalardan biridir.  YEDPA ile birlikte Yeniçamlıca, Mimar Sinan ve Mevlâna mahallelerinin de sorunları bu yıl içerisinde çözüleceği kanaatindeyim” diye konuştu.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan da; “YEDPA belediyemiz içinde benim içinde önemli bir yer. YEDPA  mimari açıdan kent için önemli bir projeydi. Ataşehir’e bağlandığı günden bugüne YEDPA ve beraberindeki üç mahalle ile birlikte sorunlarını çözmek için çok fazla girişimde bulunduk. Çok mesai harcadık. Ancak öyle sorunlar yumağı haline gelmişti ki çözümü hala bulunamadı ama önemli mesafe alındı. Bu sorunların çözülmesi için bu konularda kitap yazmış hocalardan danışmanlık hizmeti bile aldık” dedi.

Kayhan; “Buranın sorununu ilçe belediyesinin tek başına çözmesi mümkün değildir. Yetki Büyükşehir’dedir. Büyükşehir, Ataşehir Belediyesi’ni bu sorunun dışında tutarak, bu sorunu tek başına çözmek istiyorsa biz buna da razıyız. Yeter ki sorun çözülsün. 2000’li yılların ortasında koskaca bir ilçenin, üç mahallesinin tapu sorunu yaşaması kent adına, çağdaşlık adına, herkes adına ayıptır. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekir” şeklinde ifade etti.

Kayhan son olarak, YEDPA’da ruhsat almak isteyenlerden iskan belgesi istenmeyeceğinin, evraklarını tamamlayan herkesin ruhsatını alabileceğinin müjdesini de verdi.

Konuşmaların sonunda Ataşehir Belediye başkanı adına Sadi Özata’ya ve Belediye Başkan yardımcısı Sadık Kayhan’a plaket takdim edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra yapılan seçimde Salih Sami AtılganIn yeniden başkan seçildiği kongrede yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu.

Mustafa Öz

Suat Bayram

Suat Önal

M.Hüsnü Türker

Faruk Aykan ve Fikri Demirkıran denetim kurulu asil üyeliklerine seçildiler.

Kaynak: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ