logo

Yeni Çamlıca Bölgesi Mülkiyet Çalışması İhaleye Çıkıyor

Yeni Çamlıca Bölgesi Mülkiyet Çalışması İhaleye Çıkıyor

Ataşehir Belediyesi tarafından Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerindeki mülkiyet çalışması kapsamında yapılacak teknik altyapı için ihale düzenleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Daha önce yapılan ihaleyi alan firmanın, koşulları yerine getirememesi nedeniyle iptal olan Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana bölgesi mülkiyet çalışması için 16 Şubat günü ihaleye çıkılıyor.

BÜYÜKŞEHİR’E 10 YIL ANLATMAYA ÇALIŞTIK

Yeni Çamlıca bölgesi ile ilgili 10 yıl önce yapılan ve bölgenin mülkiyet sorununa çözüm getiremeyen imar uygulamasının süresinin dolması nedeniyle iptal olduğunu kaydeden Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ’a yaptığı açıklamada; bölgenin sorunlarının çözümü için 2981 sayılı yasa kapsamında yeni bir uygulama yapılması gerektiğini, 2. Çözümün de 6306 sayılı yasaya dayalı çözüm olabileceğini 10 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

İBB YETKİLİLERİNE ANLATMAYA ÇALIŞTIK, İKNA EDEMEDİK

Sadık Semih Kayhan www.itvhaber.com ’a yaptığı açıklamada, “Önceki uygulama planı ile buradaki mülkiyet sorunlarının çözülemeyeceğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerine defalarca anlatmaya çalıştık, ikna edemedik.” Dedi.

Büyükşehir yeni yönetim yetkilileri ile görüşmelere başladıklarını kaydeden Sadık Semih Kayhan, “Ekrem İmamoğlu ile birlikte göreve gelen yeni yönetimle yapılan görüşmeler sonunda 3 ay önce ikna oldular. Bölgede yeni bir uygulama planı yapılacak. Yeni Uygulama Planı kararının arkasından biz hemen hazırlığımızı yaptık ve ihalemizi yaptık. Ancak, ihaleye katılan firmaların evraklarında eksiklikler bulundu.  İhaleyi kazanan firmanın evrak eksikliği nedeniyle ihale iptal oldu. Şimdi yeni bir ihale için süreç başlattık. Yeni ihalemiz de 16 Şubat Salı günü gerçekleşecek.” İfadelerine yer verdi.

BÖLGENİN MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK

İhalenin sonuçlanması ile birlikte çalışmalara başlanacağını kaydeden Kayhan, “İhale sonuçlandıktan sonra yapılacak çalışma ile 5 ya da 6 ay içerisinde bölgenin mülkiyet sorunu çözülmüş olacak.” Dedi.

BÜYÜKŞEHİR (İBB) İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Mülkiyet sorununun çözümü ile birlikte uygulama imar planının yapılacağını vurgulayan Sadık Semih Kayhan, “Büyükşehir ile görüşmelerin devam ettiğini, “En büyük sorun mülkiyet sorunu. Büyükşehir (İBB) ile görüşmelerimiz devam ediyor. 2981 sayılı yasaya uygun uygulama yapıldıktan sonrada imar planı yapılacak.” İfadeleri ile aktardı.  

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ