logo

YENİ ÇAMLICA SAKİNLERİ TRAFO İSTEMİYOR!

YENİ ÇAMLICA SAKİNLERİ TRAFO İSTEMİYOR!

trafo-Trafik Vakfı’na tahsisli Milli Emlak’a ait alanda 380 KVA Gaz İzoleli İndirme Merkezi(Trafo) inşaatına başlanması Yeni Çamlıca mahalle sakinlerini ayaklandırdı.

Yeni Çamlıca Mahallesinde bulunan Milli Emlak’a ait ve Trafik Vakfının kullanımına tahsis edilmiş alanda 380 KVA Gaz İzoleli İndirme Merkezi(Trafo) inşaatına başlanması mahalle halkının tepkisine yol açtı.

YENİ ÇAMLICA’NIN TRAFO İSYANI!

Ataşehir Kent Konseyi, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve yardımlaşma Derneği Ataşehir Anadolu Şubesi, Yeni Çamlıca, Mevlana ve Yenişehir Mahalle Muhtarları, bölge STK’ları ile mahalle halkı bir araya gelerek olayı protesto ettiler.

Mahalleden davul zurna eşliğinde inşaat alanına gelen halk ellerinde ; “Dünya Sağlık Örgütü Kanserojen dedi, TEİAŞ fakire münasip gördü”, “Yıllardır 154 KW ile zehirlendiğimiz yetmedi mi?”, Zenginin elektriği için fakiri öldüremezsin”, “Sağlıklı yaşam en doğal hakkımız”, Üç günlük dünyada kanser etmeyin bizi”, Hayat bizim can bizim trafo sizin olsun”, “Trafonu da al git” gibi pankart ve dövizler taşıyarak bir kez daha seslerinin duyulması için basın açıklaması yaptılar.

trafo_4

CHP ATAŞEHİR’DEN DESTEK

Basın açıklamasına;  CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Celal yalçın, CHP Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Cenk Emlik, Yeniçamlıca Mahalesi Muhtarı Fazlı Sarısoy, Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı, SİYAD Anadolu Şubesi Başkanı Arif Yıldırım, Ataşehir Sinoplular Derneği Başkanı Ergin Kaya ile mahalleleriler katılarak destek verdiler.

FAZLI SARISOY; “BUÇUK YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ”

Basın açıklamasından önce konuşan Yeni Çamlıca Mahallesi Muhtarı Fazlı Sarısoy; “Trafo yapılan alanla ilgili bir buçuk yıldır mücadele ediyoruz. Birçok müracaatlarımız oldu. Tüm uğraşlarımıza rağmen menfi bir cevap alamadık. Bir haftadan buyana resmen çalışmalar gördüğünüz gibi başlamıştır. Konu ile ilgili dava açtık henüz sonuçlanmadı. Dolayısıyla resmi olarak yapacağımız hiçbir şey kalmadı. Kent Konseyi ile birlikte bir çalışma yürüttük. Bu çalışmada eylem kararı aldık ve bugün ilkini burada gerçekleştiriyoruz” dedi.

trafo-2

KENT KONSEYİ: 4 BİNİN ÜZERİNDE İMZA TOPLANDI

Daha sonra Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu tarafından okunan basın açıklamasında:

“Bu inşaat Ataşehir ve Yeniçamlıca halkının iradesine, karşı çıkmasına rağmen başlatıldı. Yaklaşık 1,5 yıldır, bu alanın Trafo ve Cep Oto Garı yapılmasına karşı çıkarak bu alanın bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde spor ve kültürel tesisler, sosyal donatı alanları ve yeşil alan olarak değerlendirilmesi taleplerimizi dile getiriyoruz. Bu doğrultuda davalar açıldı. Başta Ataşehir Kent Konseyi, bölgenin muhtarları ve STK’ları olmak üzere çalışmalar yürüttük. 4 binin üzerinde imza topladık. Taleplerimizi yetkili kurum ve kuruluşlara ilettik. Eylemler yaptık.

Başlayan inşaat çalışmalarını, bölge halkının iradesine ve taleplerine karşı açılmış savaş olarak değerlendiriyoruz. İnsanı yok sayan, rantı temel alan yaklaşımları şiddetle protesto ediyoruz. Mücadelemizi kararlılıkla süreceğimizi, taleplerimiz gerçekleşene kadar bu çalışmalara her şekilde karşı duracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bunu dile getirmek için bugün bu alanda kent konseyimiz, bölge muhtarları ve STK ‘larımızın öncülüğünde halkımızla bir araya gelerek protestomuzu ortaya koyuyoruz. Aynı şekilde bundan sonra da alanlarda olacağız“ denildi.

trafo-1

HALKIN SAĞLIĞINI TEHDİT ALTINDA BIRAKMAYA GÜÇ YETMEZ

Basın açıklamasının ardından konuşan SİYAD Anadolu Şubesi Başkanı Arif Yıldırım da; “Değerli mahalle sakinleri buraya yapılan trafo merkezi çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Biz STK’lar olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Haftalardır bu konu ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Buda şu demektir ki bu haklı davamızın sonuna kadar arkasında duracağız. Önemli olan birlik ve beraberliğimizdir, buradaki halkın sağlığıdır. Halkın sağlığını tehdit altında bırakmaya hiçbir gücün yetmeyeceğini buradan duyuruyorum” şeklinde konuştu.

“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de yaptığı konuşmada; “Türkiye’de, insanın yok sayılmasına, yaşam hakkına müdahaleye dur deme çabasındayız. Yüreğimiz bir haftadır Cerattepe’de atıyordu. Artvinliler haklı mücadelelerinde nasıl başarılı oldularsa Ataşehirliler de mücadeleleriyle sonuca ulaşacaklardır. Biz bir arada durursak onurlu kazanımlar elde ederiz. Verdiğiniz bu haklı mücadelenizde her zaman yanınızdayız. Bu konuyu ilk fırsatta meclis gündemine de taşıyacağız. Sonuca ulaştırabilmek için de takipçisi olacağız. Hep birlikte direne direne kazanacağız. Sağlığımızı da, yaşam hakkımızı da koruyacağız. Yeter ki sizler bir arada omuz omuza mücadele edin” dedi.

Grup basın açıklamasının ve konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halay çekerek olaysız şekilde dağıldı.

trafo_3

Kaynak: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ