logo

YENİ DÖNEM GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR!

YENİ DÖNEM GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR!

hulusi_akar_kkk-gk_adayi2014 YAŞ kararları görevde kalan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 5015 YAŞ’nda Genelkurmay Başkanlığı’nın en güçlü adayı olarak gösteriliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

2014 Yaş kararları sonrasında, göreve devam eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 2015′te Genelkurmay Başkanı olması, 2019′a kadar Genelkurmay Başkanı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 2015′in “potansiyel Genelkurmay Başkanı” olarak görülüyorlardı.

Hulusi Akar’ın 2015′te Genelkurmay Başkanı olması ve 2019′a kadar Genelkurmay Başkanı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor artık.

YAŞ kararlarıyla şekillenen yeni komuta kademesi doğrultusunda bir aksilik yaşanmadığı sürece Ağustos 2015’te Orgeneral Özel emekliye sevk edilecek. Özel’den boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞINA ADAY HULUSİ AKAR KİMDİR?

1952 Kayseri doğumlu olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar 1972’de Kara Harp Okulu’nu, 1973’te de Piyade Okulunu tamamladı. 1980 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1982’de Kara Harp Akademisi’ni tamamladıktan sonra 7. Piyade Alayı’nda karargâh bölük komutanlığı yaptı. Daha sonra 12. Piyade Tümeni Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nda istihbarat subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği’nde plan subaylığı, Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu.

1998 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral olarak 51. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Plan ve Prensipler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral olarak Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral olarak Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2011 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II. Başkanlığı görevini yürüttü. 2013 yılı Ağustos ayında itibaren olmak üzere Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı.

2015 Yaş kararları ile Genel Kurmay olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ