logo

Yeni Dönemde İhtiyaç Artacak Maske Satışına İzin Çıktı

Yeni Dönemde İhtiyaç Artacak Maske Satışına İzin Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kontrollü Sosyal Hayat” olarak tanımladığı yeni dönemde maske ihtiyacının artacağını kaydederek Maske satışına başlanacağının işaretini verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni dönemde ihtiyacı artacak maskeye tavan fiyatı olmak kaydıyla erişebilmenin, birçok yerden alabilmenin önünün açıldığını söyledi.

SATIŞINDA UYGULANACAK TAVAN FİYAT EN GEÇ CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Maskeler eczanelerden, marketlerden ve medikal mağazalardan alınabilecek. Satışında tavan fiyat uygulanacak maske fiyatı en geç cuma günü açıklanacak.

Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kontrollü Sosyal Hayat” olarak tanımladığı yeni dönemde maske ihtiyacının artacağını kaydederek Maske satışlına başlanacağının işaretini verdi.

EN GEÇ CUMA FİYATIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA OLACAK

Maske satışlına başlanacağına işaret eden Bakan Koca, “Bu yeni dönemde maske ihtiyacı daha fazla olabilecek vatandaşımız olacak. Çünkü bu dönemde evde kalmayıp kısıtlı serbestliğin 2. dönem olduğu için ihtiyacı daha fazla olabilir. En geç cuma itibariyle Ticaret Bakanlığı’mızın maske tavan fiyatıyla ilgili açıklaması olacak.” Dedi.

DAĞITILAN MASKE SAYISI 160 MİLYONU BULDU

Maske satışlına başlanacağına işaret eden Bakan Koca, “En geç cuma itibariyle Ticaret Bakanlığı’mızın maske tavan fiyatıyla ilgili açıklaması olacak. Eczaneler üzerinden 20-65 yaş için 10 günde bir beşli paket ücretsiz verilmesi şeklinde bir uygulamamız vardı. Bununla ilgili de yaklaşık 40 milyon küsür kişiye mesaj gitti, dağıtım yapıldı. Şu ana kadar dağıtım yapılan maske sayısı bu anlamda 160 milyonu buldu. 65 yaş üstü her büyüğümüze 5’li paket olarak maske gönderilmişti. Pazara kadar serbest alabilmenin de önü açılmış olacak.” Dedi.

YENİ DÖNEMDE MASKE İHTİYACININ ARTACAK

Şu ana kadar dağıtım yapılan maske sayısı 160 milyonu bulduğunu, yeni dönemde maske ihtiyacının artacağını kaydeden Fahrettin Koca, “Bu yeni dönemde maske ihtiyacı daha fazla olabilecek vatandaşımız olacak. Çünkü bu dönemde evde kalmayıp kısıtlı serbestliğin 2. dönem olduğu için ihtiyacı daha fazla olabilir. Bu ihtiyacı gidermek anlamında yüksek bir fiyat olmamak kaydıyla, yani tavan fiyatı belli olan, vatandaşın kolay erişebilir olduğu bir fiyatın belirlendiği dönem olacak. Mesaj gönderilerek ücretsiz olarak eczaneden verdiğimiz maskeler dışında vatandaşın ihtiyacının daha fazla olma durumunda maskeye erişebilmek için eczaneler, marketler, medikal mağazalar dahil olmak üzere birçok yerden alabilmelerinin önü açıldı, tavan fiyatı olmak kaydıyla. O da zannediyorum yarın, en geç cuma günü itibarıyla Ticaret Bakanlığımızın bununla ilgili bir açıklaması olmuş olacak.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ