logo

Yeni Fikirtepe Dönüşüm Alanı İlk Etap Anahtarlar Verildi

Yeni Fikirtepe Dönüşüm Alanı İlk Etap Anahtarlar Verildi

Fikirtepe’de kangrenleşmiş sorunun çözüldüğünü belirten Bakan Kurum, ilk etap anahtarların verildiğini ve yeni dönüşümlerin başlatıldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız!” dedi.

Ataşehir’de İstanbul Finans Merkezi’nin açılışı sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Murat Kurum’un katılımıyla, Büyük Dönüşüm Yeni Fikirtepe 1. Etap Anahtar Teslimi ve 2’nci ve 3’üncü Etap Kentsel Dönüşüm Tanıtım Programı gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da Büyük Dönüşüm Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm ve Anahtar Teslim Töreni’ndeki konuşmasında “Bugüne kadar tüm Türkiye’mizde 3.3 milyon vatandaşımızın yuvası, evi depreme karşı dayanıklı hale getirildi. Bugün, Fikirtepe’de; kangren haline gelmiş bir sorunu çözen, imkânsızı mümkün kılan bir iradenin sonucunu görüyoruz. Fikirtepe’mizde anahtarlarımızı veriyor; yeni dönüşümleri başlatıyoruz. 2012’den itibaren 695 bin konutumuzu daha güvenli hale getirdik. Şu an sahada 93 bin konutun dönüşümü sosyal konutlarıyla, millet bahçeleriyle devam ediyor. Fikirtepe’de; 12 bin konutun ve yaşam alanlarının inşa çalışmalarını önümüzdeki yıl bitireceğiz ve etap etap sizlere teslim edeceğiz. Şu ana kadar 1.648 konutumuzu yaptık, şimdi de anahtarlarını teslim ediyoruz. Asrın felaketinin ardından geçen 75 günde 100 bin konutumuzun temelini atan o büyük irade; 3 yılda Fikirtepe’nin yuvalarını, 5 yılda milyonlarca kardeşimizi güvende tutacak.” İfadelerine yer verdi.

Kurum, ilk günden bu yana Fikirtepelilerin, Kadıköylülerin yanında olan, haklarını koruyan Yeni Fikirtepe’nin mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunduğunu söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ