logo

‘Yenisahra Planı Meclise Gelmezse Statta Vatandaşa Anlatacağım’

‘Yenisahra Planı Meclise Gelmezse Statta Vatandaşa Anlatacağım’

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi meclisteki konuşmasında, Yenisahra ve Barbaros planı meclise gelmezse Yenisahra Stadı’nda vatandaşa anlatacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı son oturumunda verdiği yazılı ve sözlü önergelerden birinde, kadroya geçen sözleşmeli belediye personelinin listesini isteyen bağımsız üye Erol Dolu’nun talebinin karşılanması yönünde görüş bildirerek, kürsüden konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Sen vermezsin, giderler Bakanlıktan alırlar. Bunu tartışmaya gerek yok. Gelsinler listeyi verelim.”diyerek listenin Dolu’ya verileceğini söyledi.

Kürsüden meclise hitaben yaptığı konuşmada, Ataşehir’in imar planının Büyükşehir tarafından yapılmamasına dikkat çeken Başkan İlgezdi; hazırlanan Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin planının meclis gündemine getirilmemesi durumunda, vatandaşları stada toplayıp Büyükşehir’in tutumunu anlatacağını söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yenisahra ve Barbaros’tan muhtarlar, vatandaşlar geliyorlar. Ak Parti Gurup Başkanvekili arkadaşa söylüyorum. Önümüzde net bir çizgi yok. Takdir sizindir. Gurupta çoğunluk sizde. Büyükşehir’de bunu yapmaya bilirsiniz. O sizin sorununuz. Eğer önümüzdeki ay mecliste gündeme gelmezse ben burada statta bir toplantı yapacağım. Yenisahra Stadı’nda bütün vatandaşları toplayacağım.

O saatten sonra gelecek bir plan yetişmez. Biraz gerçekçi olmak gerekiyor. Ya önümüzdeki ay önümüze gelir Yenisahra ve Barbaros’un 1/5000’lik planı, biz de binlikleri hazırlarız. Ben bunu açık yapacağım, gizli saklı yok. Ofisi kuracağım Yenisahra ve Barbaros’a. İki yer tespit ettik buralarda. Planı beraber yapacağız. Ben bu meclise getireceğim. Yenisahra ve Barbaros planını beraber geçireceğiz. Gizli saklı bir şey yok. Gizli yaparsınız ortaya çıkar. Tablo ortadadır. Sizden ricam arkadaşlar; ya Yenisahra, Barbaros planını çıkarın, ya da vatandaşı toplayacağım planını yapmamanın gerekçesini açıklayacağım orada. Vatandaş mağdur. Oralarda müteahhit ile anlaşan vatandaşlar var. Halen beklentisi olan vatandaşlar var. Oradaki görüşmeler devam ediyor. Orada ciddi mağduriyet var insanlarımızda.

Yenisahra ve Barbaros’ta 1/5 binlik plana itirazlar var. Sayısını tam bilmiyorum. Binin üzerinde itiraz var. Şu ana kadar itirazlara bir cevap verilmedi. Bir kısmına ret geldi itirazların. Sonra, her halde kamuoyu baskısından dolayı yeniden müdürlüğe geri gönderildi, bildiğim kadarıyla.

Sonuçta yetki sizde. Büyükşehir’de gurupta çoğunlukta sizde. Yenisahra Barbaros 5 binlik planı ile ya evet ya hayır net bir cevap verin. Sonra toplantı yaptığım zaman demeyin ki; başkan bunu da kullanıyor. Yenisahra ve Barbaros’ta 1/5 binlik plan önümüzdeki ay meclise gelmezse orada, statta bir toplantı yapacağım. Vatandaşlara gereken açıklamayı yapacağım orada.

Ben daha evvel söylemiştim. Yeşil alan ile çözüm bulmak istiyorlarsa; Metro’nun yanı, orada büyük bir saha var. Yeşil alanlar oraya kaydırılsın. Yakınında İSKİ’nin arazisi var. O bölge Yenisahra Barbaros’un yüzde 20 – 25’ine denk geliyor. Yeşil alanlar buraya kaydırılsın. Vatandaşın mağduriyeti giderilsin. Böylece sorun çözülsün. Zor bir şey değil. Mustafa Kemal Mahallesi’nin planı meclise geldi içi boş. Diğer mahallelerde çalışma yapılmıyor. Diğer mahallelerin planlarını çıkarmayacaksınız. Bu öyle görünüyor. 4,5 – 5 ay sonra seçim var. Seçimde hepsini konuşacağız. En azından şunu yapın; Yenisahra ve Barbaros’u mağdur etmeyin. Yazık günah oradaki insanlara. Oradaki insanların bir beklentisi var. En azından oranın planını geçirin bu mahalleleri çözelim. Diğerlerine de bakarız.

İTİRAZLAR TASNİFLENİNCE BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’DNE

Yenisahra ve Barbaros mahallelerini içeren, Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000’lik İmar Planı’na 1152 itiraz olduğunu ifade eden Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık; itirazların ilk başta Büyükşehir Belediyesi’nde değerlendirildiğini, kısa sürede mecliseCevat Arzik gönderildiğini, anacak yaptığı incelemede; 1150 küsür itirazın tek bir dosya ile karara bağlanmak istendiği, bu arada bazı mağduriyetlerin, müktesep hakları olan vatandaşların bile mağdur olacağını gözlemlendiğini söyledi.

Bunun üzerine itiraz dilekçeleri ile birlikte tasnif yapılarak meclise gönderilmesini talep ettiklerini ifade eden Cevat Arzık, “Yanılmıyorsam Şehir Planlama Müdürlüğü’nde dosya. Bunların tasnifleri yapılıyor. Tasnifler bittikten sonra muhtemelen önümüzdeki ay gelir Büyükşehir Meclisi’ne. Öyle tahmin ediyorum. Yapılan itirazlarda yüzde yüz memnuniyet sağlanmayacak ama. Burada öneli olan, mağduriyetin büyük ölçüde giderilmesi, vatandaş lehine karar çıkarılması hedefleniyor. Yoksa plan yapılır. Çok önemli değil. Başkanımızın yeşil alan ile ilgili söylediği; Metro‘nun yanındaki büyük arsa yeşil alan yapılsın diyor. Söylemek yetmez. Bence önerge verirse Büyükşehir’e, ya da bir yazı ile gönderirse orada değerlendirilir diye düşünüyorum.”diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ