logo

Yenisahra’da İnsanlar Mağdur Evinden Oldular

Yenisahra’da İnsanlar Mağdur Evinden Oldular

İmarla ilgili itvhaber.com’a açıklama yapan Sadık Kayhan, “Yenisahra Barbaros planları bizden aylar önce çıktı. Büyükşehir’e gitti. Büyükşehir’in reddetmesi için haklı bir gerekçe kalmadı” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra ve Barbaros mahalleleri imar planlarının bekletilmesi için gerekçe olmadığını iddia eden Kayhan, “okul veya dini tesis koyuyorsunuz, ama ulaşmak için yol koymuyorsunuz. Ana arter var alanın ortasında bir dini tesis veya okul var” deyip; “Ada ortasında okul veya dini tesis varsa ulaşmak için yol gerekmiyor mu? Mimar Sinan Caddesi’ni yok sayarak dini tesis alanını büyütebilir misiniz?” sorularının yanıtını istedi.

MİMAR SİNAN GİBİ ANA CADDEYİ YOK SAYAMAZSINIZ

Yenisahra ve Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek Uygulama İmar Planı(UİP)’nın bir süredir bekletilen Büyükşehir tarafından onaylanmamasının gerekçesi olmadığını iddia eden Ataşehir Belediye Başkanı Sadık Semih Kayhan, “Biz Yenisahra planlarını çok önce gönderdik. Gönderdiğimiz planlar bazı gerekçelerle bize gönderildi. İade gerekçelerine baktığımız zaman, haklı olmadığını hep birlikte göreceğiz. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin planlarını yaparken Mimar Sinan gibi bölgeyi baştanbaşa geçen bir ana caddeyi yok sayamazsınız. Ya da alternatif yol koymadan plan yapamazsınız” şeklinde konuştu.

YOLU OLMAYAN CAMİ, OKUL OLUR MU?

Mümin Deresi Camii’ni büyüterek Mimar Sinan Caddesinin tamamının iptal edildiğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan aracılığı ile ada ortasında yer alan cami, okul ve sosyal donatı alanlarının yolu olmadığını iddia ederek; yolu olmayan Cami, Okul olur mu? diye sordu.

Sadık Semih Kayhan İçerenköy Yenisahra İmarı Açıklaması_Yenisahra Kentsel Dönüşüm Dayanışma İçerenköy de neler oluyor? İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği

Gepostet von Recep Kenan am Dienstag, 2. Oktober 2018

“Yenisahra Barbaros planları bizden aylar önce çıktı. Büyükşehir’e gitti. Büyükşehir’in reddetmesi için haklı bir gerekçe kalmadı.” Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com ’a verdiği röportajda Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin Büyükşehir’de onay bekleyen 1/1000 ölçek UİP ile ilgili şu açıklamaları yaptı.

PLAN DİNİ TESİS ALANININ YÜZDE 60 FAZLASIYLA GÖNDERİLDİ

Mimar Sinan Caddesinin tam ortasına Mümin Deresi Camii’ni büyüterek caddenin tamamını iptal ediyorsunuz. Bir başka yere okul veya dini tesis koyuyorsunuz, ama ulaşmak için yol koymuyorsunuz. Ana arter var alanın ortasında bir dini tesis veya okul var. Ada ortasında okul veya dini tesis varsa ulaşmak için yol gerekmiyor mu? Mimar Sinan Caddesi’ni yok sayarak dini tesis alanını büyütebilir misiniz? İster istemez, zorunlu olarak, dini tesis, okul ve diğer sosyal donatı alanlarında küçülmeler oldu. Bu zorunluluktan kaynaklandı. Bir başka fonksiyon vererek asla değil. Bu planı gönderdik. Altını çizerek söylüyorum; bu azalmalara rağmen Mekansal Plan Yapım Yönetmeliğinin ön gördüğü dini tesis alanının yüzde 60 fazlasıyla gönderdik. Buna rağmen planlarımız iade geldi.

AYLAR SÜREN İNCELEMEYE, BEKLETMEYE HİÇ GEREK YOK

Bazı ufak tefek kaydırmalarla birlikte parti gruplarına gidip bilgilendirme yaparak, onların da anlattıklarımızı doğru bulmaları sonucunda plan ilçe Meclisinden oy birliğiyle geçti. 3 ayı geçen bir süredir Büyükşehir’de planımız bekliyor. Normalde şimdiye kadar onaylanmış, gelmiş olması lazımdı. Bu güne kadar onaylanmadı. Umarım ki çok kısa bir süre içerisinde onaylanır. Bize göre onaylanmasına engel hiçbir şey yok. Bu plan daha önce incelenmişti. İade edilmişti. Düzeltmelerle geri gönderildi. Yeniden aylar süren incelemeye, bekletmeye hiç gerek yok. Beklemesi için bir gerekçe bulamıyorum.

İNSANLAR MAĞDUR. EVİNDEN OLDULAR BEKLİYORLAR

Buradaki insanlar yıllar önce müteahhit firmalarla anlaşmışlar. Bazıları oradaki vatandaşların evlerini de boşaltmış. Bu insanlar mağdur. Evinden oldular bekliyorlar. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar dikkate alındığında bazı müteahhitler sözleşmeleri feshetme noktasına geldi. Vatandaş için ikinci bir mağduriyet doğuyor. Onun için bu planların bir an önce çıkıp uygulamanın balaması gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ