logo

12 Haziran 2023

Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan tahminlerde 27 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Marmara bölgesinde havanın parçalı yer yer çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji tarafından apılan son değerlendirmelere göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Salı) İç Ege (Denizli, Uşak, Afyonkarahisar illeri ile İzmir, Aydın ve Muğla’nın doğusu, Kütahya’nın güneyi), Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

27 İL İÇİN SARI KODLU METEOROLOJİK UYARI

Meteoroloji tarafından yapılan analizde Orta Karadeniz, Ege, Akdeniz’in batısı ile İç Anadolu Bölgesinin güneyi ve doğusundaki 27 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı verildi.

PAZARTESİ GÜNÜ İÇİN YAĞIŞ UYARISI OLAN İLLER

12.06.2023 Pazartesi günü Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. 

Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa, Burdur, Isparta ve Antalya çevreleri ile Muğla’nın, Aydın’ın ve İzmir’in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. 

Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Konya ve Karaman çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİ HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Van çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Akdeniz’in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla’nın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 
İç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: 
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yapılan son değerlendirmelere göre aralıklarla devam etmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İç Ege (Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa ile İzmir, Muğla ve Aydın’ın iç kesimleri), Akdeniz’in iç ve batı kesimleri (Antalya, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş’ın batısı ile Adana’nın kuzey çevreleri), İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz’de (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum ile Kastamonu’nun doğusu) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGELERİMİZDE HAVA

Parçalı yer yer çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ