logo

Yerel Seçimde Ataşehir’i Yönetmeye Aday Olanlar

Yerel Seçimde Ataşehir’i Yönetmeye Aday Olanlar

Yaklaşan takvimi işleyen 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde adaylık başvuruları başladı. Şu ana kadar 5 aday İlçe Başkanlığına başvurarak adaylığını duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Merkezi tarafından açıklanan takvime göre aday adaylık başvurusunun son gününde 19 Ekim 2019 Cuma günü CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na gelerek, İlçe Başkanı Hakı Altınkaynaka dilekçesini veren geçici olarak görevden uzaklaştırılan mevcut Ataşehir Belediye Başkanı Battal İgezdi, Ataşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu tamamlayarak Ataşehir’i yönetmeye aday olduğunu duyurdu.

KADIN, ANNE OLARAK YOLA ÇIKTIM, ATAŞEHİR’DE YÖNETİME TALİBİM

Ataşehir’i yönetmek üzere 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde CHP’den aday adalığı başvurusu yapan bir başka isim ise bir kadın aday. Ataşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için baş vuran kadın aday Aysemin Gülmez, başvuru dilekçesini 19 Ekim 2019 Cuma günü makamında bir gurup kadın destekçisi ile ziyaret ettiği Hakkı Altınkaynak’a verdi.

CHP’den Ataşehir’i yönetmeye aday Ataşehir Belediyesi kadın aday adayı Av.Aysemin Gülmez, adaylık gerekçesinde “Güzel bir Ataşehir için, hayalimdeki Ataşehir için, bir kadın olarak, bir anne olarak yola çıktım ve Ataşehir’de yönetime talibim” ifadelerine yer verdi.

CHP’DEN İLK BAŞKAN ADAYI: BEYTULLAH DĞANAY

31 Mart 2019 Yerel Seçimler adaylığı taleplerinin alındığı süreçte başvuruların yapıldığı CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na ilk Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu Beytullah Doğanay’dan geldi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na giden Beytullah Doğanay, İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’a Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu evraklarını teslim etti.

2019 Yerel Seçimlerinde CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Beytullah Doğanay, 2014 Yerel Seçimlerinde de CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapmıştı.

DR.OKTAY ÖCAL DA ATAŞEHİR’İ YÖNETMEYE ADAY

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Acil Servis doktorlarından Dr. Oktay Öcal’da CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na gelerek aday adaylık dilekçesini ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak’a vererek CHP çatısı altında Ataşehir’i yönetmeye aday olan isimler arasında yerini aldı.

HÜSEYİN BÜYÜKBAŞKAN ATAŞEHİR’E YÖNETİCİ ADAYI

Başvurusunu yapan bir başka Ataşehir’e yönetici adayı Hüseyin Büyükbaşkan. 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde CHP’den aday adalığı başvurusu yapan Büyükbaşkan, ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak’a dilekçesini vererek Ataşehir Belediye Başkanı aday adaylığını açıklarken “Birlikte yönetecek, birlikte Ataşehir olacağız. Daha katılımcı bir kent kültürünü egemen kılacağız” dedi.

EROL DOLU DA BAŞKAN ADAY ADAYI

Edinilen bilgiye göre Ataşehir’i yönetmeye aday, muhtarlık geçmişi ile yerel yönetim deneyimi başlayan, ilk dönemde Ataşehir Belediye Meclisi üyeliği yapan Erol Dolu’nun da CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na gelerek aday adaylık dilekçesini ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak’a verdi.

Öte yandan bazı isimlerin aday adaylığı başvurularını Genel Merkez üzerinden yapacağı, bunlar arasında tandık isimlerin, Ataşehir’i tanıyan, Ataşehirlilerin tanıdığı sürpriz isimlerin aday adaylıklarının da söz konusu olduğu biliniyor.

GENEL MERKEZ’DEN BAŞVURACAĞI İDDİA EDİLEN İSİM

Edinilen bir başka kulis bilgisine göre Genel Merkez üzerinden Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapacak isimler arasında Ataşehir’in tek CHP Kurultay Üyesi olan Sami Kumser’in yer alacağı iddia ediliyor. İddialara göre Sami Kumser CHP Genel Merkez üzerinden yapacağı aday adaylık başvuru ile Ataşehir’in yönetimine aday olacak.

İLÇELERDEN BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Bilindiği gibi başvuru dilekçesini verileceği son gün olarak 19 Ekim 2019 Cuma günü saat 17:00 olarak açıklanmıştı Cuma günü gün içerisinde gelen haberle ilçe üzerinden başvuruların kabul, bir hafta uzatıldı. İlçelerde aday adaylığı başvurusu son günü 26 Ekim 2016 Cuma günü akşam saatlerine kadar yapılabiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ