logo

Yerli Kovid-19 Aşısı TURKOVAC Acil Onay Aldı Seri Üretimi Başladı

Yerli Kovid-19 Aşısı TURKOVAC Acil Onay Aldı Seri Üretimi Başladı

Gönüllüler üzerindeki çalışmalarda etkin ve güvenilir olduğunun kanıtlanmasıyla “Acil Kullanım Onayı” alan yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın seri üretimine geçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 2020 Mart’ta salgının durdurulabilmesinin en etkili yolu olarak görülen Kovid-19 aşısının yerli üretimi için başlayan çalışmalar sonuçlandı. Yerli aşılardan TURKOVAC, “Acil Kullanım Onayı” aldı.

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC‘ın “acil kullanım onayı” aldığını ve seri üretimine başlandığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ülkemize ve insanlığa hayırlı olsun.” dedi.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle yürütülen aşı çalışmaları arasında en hızlı ilerleyeni, Erciyes Üniversitesince geliştirilen inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC oldu.

KOVİD-19 AŞISI TURKOVAC ONAY ALDI SERİ ÜRETİME BAŞLANDI

25 Kasım 2021’de TURKOVAC için “Acil Kullanım Onayı” başvurusunun yapıldığını hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklayan yerli aşının onay aldığını açıkladı.

İnaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC için “Acil Kullanım Onayı”, başvurudan yaklaşık 1 ay sonra, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa’daki aşı üretim tesisinden yapılan programda “Acil Kullanım Onayı”alan İnaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın seri üretimine başlandığını bildirdi.

KOVİD-19 AŞISINI ÜRETEN 9 ÜLKE ARASINDAYIZ

Gönüllüler üzerindeki çalışmalarda etkin ve güvenilir olduğu bilimsel verilerle kanıtlanan yerli aşı TURKOVAC’ın seri üretime geçmesiyle Türkiye, Kovid-19 aşısını üreten 9 ülke arasındaki yerini aldı.

ŞANLIURFA OSB’DE ÜRETİME BAŞLANDI

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın “acil kullanım onayı” aldığını bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir laboratuarda dolum tesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın online katıldığı programda yaptığı açıklamada, milletin beklediği müjdeyi vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yerli inaktif Kovid-19 Turkovac aşımız bugün itibariyle acil kullanım onayı almış durumda. Şanlıurfa’da üretim yapılan merkezlerimizden birindeyiz. 50 yıl sonra Türkiye hücreden başlayarak Türk bilim insanlarımız tarafından yüzde 100 yerli olarak geliştirilen bir aşıyı geliştirmiş olduk. Aynı zamanda 24 yıl aradan sonra, yerli aşımız üretilmiş oluyor. Böylece Kovid-19 aşısı üreten bugün itibariyle 9 ülkeden biri olduk. ” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ