logo

YERLİ OLMAK BOYNUMUZUN BORCU

YERLİ OLMAK BOYNUMUZUN BORCU

Ataşehir Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu “Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası” kapsamında gelenekselleştirdikleri 2. Yerli Malı Haftası kutlama programını gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu tarafından 2’cisi düzenlenen “Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası” kutlama etkinliğine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe yönetimi, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Saydam, Şube Müdürü Ercan Metin, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Zafer karamehmetoğlu başkanlığındaki protokol tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Türkiye’nin çeşitli bölgelerline ait yöresel ürünler ve yemeklerin sergilendiği stantlar gezildi. Stantlarda sergilenen ürünler ve yemekler hakkında bilgi alan protokol heyeti yewr yer yerli malı ürün ve yemekleri tattılar.

YERLİ OLMAK DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARA BOYNUMUZUN BORCU

Günün anlam ve önemini konu alan programın konferans salonundaki bölümünün açılış konuşmasını yapan okul müdürü Murat Demir, yerli malı kullanmanın önemine değinerek; “Yerli olmak bizim doğduğumuz topraklara karşı boynumuzun borcudur. Yerlilik; tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi bilmek ve korumaktır. Kendi olmak, kendini bilmek, kendi kalmaktır. Ayağı yere sağlam basmaktır. Yerlilik, yersizlikten bin kat iyidir. İçinde bulunduğumuz haftanın yerli malı haftası olması nedeniyle, özellikle ülkemizin içinden geçtiği, şu süreçte çok ihtiyacımız olan ve hiç yitirmememiz gereken bu duyguları çocuklarımıza yaşatmak adına düzenlediğimiz 2.Geleneksel Yerli Malı haftası kutlama programında emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilerime teşekkür ederim” dedi.

YAVUZ BAŞAR’A PLAKET

Okul Müdürü Murat Demir tarafından 2.Geleneksel Yerli Malı haftası kutlama programına katkılarından dolayı Hacıbaşar Restaurant sahihi Yavuz Başar’a plaket takdim edildi.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK RUHU: YERLİ OLMAK

Okul idaresi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Yerli Malı haftası kutlama programına katkı verenleri kutlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Saydam milli birlik ve beraberliğin öneminin arttığı bir dönemde yerli malının öne çıkarılmasının önemine dikkat çekerek; “Bu güzel ve önemli günde bizleri bir araya getiren okul müdürü arkadaşıma teşekkür ediyorum. Yine bu anlamlı günde milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket etmemiz gereken bu hassas dönemde yerli malı yerli olmayı bize hatırlatan okulumuza velilerimize tekrar teşekkür eder saygılarımı sunuyorum” dedi.

YERLİ KÜLTÜRÜMÜZDE SEVGİ SAYGI VAR

Yerli malı tüketiminin önemine vurgu yapan ve yerli üretimin yurt dışında gördüğü ilgiye dikkat çeken Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu kaliteli yerli ürünlerin yurt dışına ihraç edildiğini kaydettiği konuşmaında; “Yerli malı Haftası dolayısıyla böyle bir etkinlik hazırlayan okul müdürümüze ve ekibine teşekkür ederim. Biz elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz.  Dışarıya gidip gelen arkadaşlarımız iyi bilir. İnanın dışarıda kendisine değer verdikleri ve milletin kuyruğa girip görmek arzu ettikleri doğal çevreler, tarihi kültürel değerleri bizim ülkemizdeki değerlerle bir kıyaslasalar inanın bir kere daha gitmezler oralara.  Ülkemizdeki kültürel, coğrafi değerler, yerli üretim ve zenginliklerimiz o kadar çok ki inşallah gelecek nesil bunu daha idrak eder. Bizim yerli kültürümüzde sevgi saygı vardır. Devletine, vatanına, milletine ve bayrağına bağlılık vardır” ifadelerine yer verdi.

GÖSTERİ VE OYUNLAR SERGİLEDİLER, ŞİİR OKUDUKLAR

Ataşehir Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu “Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası” kapsamında gelenekselleşen 2. Yerli Malı Haftası kutlama programı öğrencilerin günün anlamı üzerine hazırlamış oldukları gösteri ve oyunları sergiledikleri, şiir okuduklar bölüm ile devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ