logo

Yıldırım, ‘Maltepe Tarihi Fırsat Yakaladı, Değişime Hazır Mı?’

Yıldırım, ‘Maltepe Tarihi Fırsat Yakaladı, Değişime Hazır Mı?’

Büyük Çankırılılar Gecesinde Çankırılılara seslenen İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Maltepe’nin tarihi bir fırsat yakaladığını kaydederek, “Maltepeliler değişime hazır mısınız?” diye sordu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Maltepe Çankırılılar Derneği’nin düzenlediği Büyük Çakırılılar Gecesi’nde Çankırılılarla buluşan Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Başkan Adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım,  “Önümüzde yerel seçim süreci var. Yine müzmin muhalifler derlendi toparlandılar. Bir araya geldiler, kol kola girdiler. Açık konuşuyorum; bu ülkenin kardeşliğine, birliğine, beraberliğine yan bakanlar Çankırı’dan zırnık bile alamazlar. Çankırı insanı vatanseverdir. Bayrağını yere düşürmez. Bayrağını indirtmez, ezanları dindirtmez.” Diye konuştu.

ÇANKIRI TÜRKİYE’NİN İŞSİZLİĞİ EN AZ İLİ

Zeynettin Aydın başkanlığındaki Maltepe Çankırılılar Derneği tarafından düzenlenen Büyük Çankırı Gecesi’nde konuşan Ak Parti İBB Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, “Çankırı Türkiye’nin işsizliği en az ili oldu biliyor muydunuz?  Çünkü Çankırı’da fabrikalar kuruldu. İş, aş alanları ihdas edildi.  Hızlı tren yollarındaki makasları da Çankırı üretiyor.” Dedi.

Recep Kenan paylaştı: 9 Şubat 2019 Cumartesi

MALTEPE TARİHİ BİR FIRSAT YAKALADI, DEĞİŞİME HAZIR MI?

Ak Parti İBB Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, Girne Mahallesindeki spor salonunu dolduran Çankırılılara seslenerek “Maltepe tarihi bir fırsat yakaladı. Maltepeliler değişime hazır mısınız? Belediye Başkan Adayımız Cumhur İttifakı adayı Ahmet Baykan kardeşimizi Maltepe’nin Şehri Emini yapacak mıyız? Ahmet Baykan’ı Maltepe Belediye Başkanı yaparken beni de unutmazsınız değil mi?” diye konuştu.

ÇANKIRILILAR İSTANBUL’DA ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR

Çankırılıların İstanbul’da önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Ak Parti İBB Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, “Sizlerle berberken; Çerkeş, Yapraklı, Korgun, Şabanözü, Ilgaz, Kurşunlu, Bayramören, Atkaracalar, Eldivan, Orta ve Kızlırmak’ın kokusunu alıyorum. Lezzetini tadıyorum. Hemşeri buluşmaları İstanbul’un en güzel etkinliklerinden bir tanesi. Çankırı ve Kastamonu birbirinden ayrılmaz iki şehir. Birisi gelinimin, birisi de dünürümün memleket.” Dedi.

Yıldırım, geceyi düzenleyen Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın ve emeği geçenlere teşekkür etti.

ÇANKIRI, EN FAZLA ŞEHİDİ OLAN İLLERİMİZDEN BİRİDİR

Çankırı’nın Anadolu’daki in yıllık Türk yurdu, kültür ve zenginliklerimizi yaşatan şehir olduğunun altını çizen Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, barış huzur ve kardeşliğin teminatı olan yarenler diyarının güzel insanları olarak nitelediği Çankırılılara hitaben yaptığı konuşmada, “Çankırılılar Türkiye’nin gelişmesi, güçlenmesi için her zaman büyük fedakarlık ve gayretler göstermişti. Bu gün hür ve bağımsız bir ülkede başımız dik, alnımız açık olarak yaşıyorsak, bunda – Vatan sana canım feda – diyen Çankırılı kahramanların büyük payı vardır. Çankırı, Balkan Harbinde, 1. Dünya Savaşında en fazla şehidi olan illerimizden biridir. İstiklal Savaşına Çankırılıların büyük bir katkısı olmuştur. Sakarya Savaşı sizlerin ecdadınızın İstiklal Yolu’ndan taşıdığı silah ve cephane ile kazanılmıştır.” İfadelerine yer verdi.

İSTANBUL TÜRKİYE’NİN ÖZETİ, RENKLERİN EN GÜZELİDİR

Binali Yıldırım, “Nerden gelirsek gelelim, nereli olursak olalım, bizleri geleceğe taşıyacak olan ortak yaşam alanımız; Peygamber Efendimizin müjdelediği, Fatih Sultan Mehmet’in fethederek milletimize armağan ettiği İstanbul şehridir. Mimar Sinan’ın süslediği, Mustafa Kemal Atatürk’ün; -Geldikleri gibi giderler- diyerek işgalden kurtardığı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayağa kaldırdığı İstanbul’da sizlerle birlikte yaşamanın gururu ve mutluluğunu birlikte idrak ediyoruz. İstanbul Türkiye’nin özeti, renklerin en güzelidir.” şeklinde konuştu.

İKİNCİ İSTİKLAL SAVAŞI’NIN MERKEZİ DE ÇANKIRI’DIR

Ulaştırma Bakanı iken gelinini istemek için Kastamonu’ya giderken yolda kaldığını, orada Ilgaz Dağı’nın delineceğine karar verdiğini kaydeden İBB Başkan Adayı Yıldırım, “İstiklal Tüneli Hizmete girdi mi? Çankırı’nın beni zihnimde ayrı bir yeri var. Alçak FETÖ kalkışmasının darbe girişimi ve Cumhurbaşkanımızın canına kast etmeye çalıştıkları, bu ülken seçilmiş Başbakanına kurşun sıktıkları o karanlık gecede, bu alçakları perişan edecek kararları Ilgaz’da, Çankırı’da aldım. İkinci İstiklal Savaşı’nın merkezi de Çankırı’dır.”diye konuştu.

İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çankırılıların meclis üyeli için taleplerinin Maltepe Belediye Başkanı Adayı Ahmet Baykan tarafından dikkate alınması isteğinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ