logo

Yılın Kültür Sanat Programı Ödülü Esra Gezginci’nin Oldu

Yılın Kültür Sanat Programı Ödülü Esra Gezginci’nin Oldu

İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri, NTV’deki “Esrarengiz İstanbul” programının sunucusu ve yapımcısı Esra Gezginci’yi ‘’Yılın Kültür-Sanat Programı” ödülüne layık gördü.

İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri, NTV’de yayınlanan “Esrarengiz İstanbul” programının sunucusu ve yapımcısı Esra Gezginci’yi “Yılın Kültür-Sanat Programı” ödülüne layık gördü. Geçtiğimiz günlerde üniversitenin Haliç Yerleşkesinde düzenlenen ödül törenine katılan Gezginci, hem ödülünü aldı hem de öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Deneyimli sunucu aldığı ödülle ilgili şunları söyledi: ‘’Gençlerden bu ödülü alıyor olmam beni çok mutlu etti. Bu demek oluyor ki onların hayatlarına dokunabilmişim, onlar tarafından sevilmişim ki bu ödülü bana verdiler. İki saat boyunca onlarla sohbet ettik. Sohbet esnasında onların gülen gözlerini görmek beni ayrıca mutlu etti. Beni kendilerine yakın görüp bana amaçlarından, hayallerinden bahsettiler. Bu da beni ayrıca mutlu etti. Bugüne kadar çok ödül aldım ama bu ödülün yeri bende çok ayrı’’dedi.

Etkinliğin ev sahipliğini yapan İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğr.Gör. Sevda Köyüstüise’’Kültür ve sanata verdiği destek ve tarihi yarımadadaki Haliç Kampüsü ile kültürel mirasa verdiği önemle ön plana çıkan İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin takdiriyle verilen bu anlamlı ödül için Esra Gezginci’yi tekrar tebrik ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Gezginci’nin programı, İstanbul’un saklı kalmış güzelliklerini ve kültürel varlıklarını seyircilerle buluşturan bu başarılı program, İstanbul’un simge yapılarını Roma’dan Osmanlı’ya uzanan eşsiz öyküleriyle ele alıyor. Yeni sezonda rotasını Azerbaycan’a çeviren ve hem Türkiye’nin hem Azerbaycan’ın güzelliklerini seyirciyle buluşturan “Esrarengiz İstanbul” iki devlet tek millet anlayışından hareketle tüm dünyaya Türk kültürünü ve sanatını tanıtmayı hedefliyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ