logo

YOLDAN ÇIKAN METROBÜS ARAÇLARI EZDİ, 11 YARALI

YOLDAN ÇIKAN METROBÜS ARAÇLARI EZDİ, 11 YARALI

metrobusİBB’nin bir yolcunun şoföre saldırması sonucunda meydana geldiğini açıkladığı kazada, Metrobüs yoldan çıktı, D100’deki araçları ezdi. 11 kişi yaralandı.

Acıbadem’de yoldan çıkan metrobüs, D-100’e girerek kaza yaptı, çok sayıda aracı altına aldı. İBB kazaya bir yolcunun şoföre saldırmasının neden olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği de sürücüye şemsiyeyle vuran yolcunun gözaltına alındığını duyurdu. Kazada 11 kişi yaralandı.

Acıbadem’de yoldan çıkan metrobüs, D-100’e girdi. Metrobüs burada çok sayıda araca çarptı. Olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu belirtilirken çok sayıda ambulans sevkedildi.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Yakası’ndan gelen 34 TP 2406 plakalı metrobüs, Acıbadem durağında yoldan çıkıp, karşı yönden gelen çift katlı otobüsle çarpıştı. Metrobüs, çarptığı araçları altına aldı.

Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, araçlarda yaralanan vatandaşları kurtarmaya çalıştı.

İBB’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Acıbadem’deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklamada yaptı.

Açıklama şöyle:

“Sabah saatlerinde Acıbadem-Kadıköy istikametinde seyir halinde olan metrobüs yolundan çıkarak karşı yöne geçerek üç otomobil bir otobüse çarptı. Kazada 10 vatandaş hafif yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte itfaiye ve ambülanslar 6 dakikada olay yerine intikal etti. Otobüsün vinçlerle kaldırma çalışmaları devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırdığı ve darp ettiği, kazanın bu nedenle meydana geldiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.”

İstanbul Valiliği kazanın, yolculardan birinin metrobüs şoförüne şemsiye ile müdahale etmesiyle meydana geldiğini duyurdu. Şoförü darp eden kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Valiliğin açıklamasına göre kazada metrobüs şoförü dahil 11 kişi yaralandı.

CNN Türk

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ