logo

YSK 14 Mayıs Seçimlerine katılacak siyasi Partileri Açıkladı

YSK 14 Mayıs Seçimlerine katılacak siyasi Partileri Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak seçime 36 siyasi partinin katılacağını bildirdi. YSK, oy verme saatlerinin ise 08.00-17.00 arası olacağını duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine girecek siyasi partilerin tespiti için toplanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kararını açıkladı.

Son dakika kararı ile Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine girecek siyasi partiler ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu kararını açıklayan YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere 36 siyasi partinin katılacağını söyledi.

”SEÇİME 36 SİYASİ PARTİ KATILACAK”

14 Mayıs Seçimlerine girecek siyasi partiler kararı ile ilgili YSK’dan yapılan açıklamada ”Seçime 36 siyasi parti katılacak. Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.” İfadeleri yer aldı.

OY VERME İŞLEMİ 08.00-17.00 SAATLERİ ARASINDA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oy verme başlangıç, kapanış ve süresi ile ilgili “Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.” Açıklamasına yer verdi.

14 MAYIS SEÇİMİNE KATILABİLECEK PARTİLER:

YSK Kararına göre; Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, AKP, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Parti, 14 Mayıs seçimlerine katılabilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ