logo

YSK Açıkladı, 14 Mayıs Seçimleri Oy Pusulaları Hazırlanıyor

YSK Açıkladı, 14 Mayıs Seçimleri Oy Pusulaları Hazırlanıyor

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine bir ay kaldı. Seçimlerde kullanılacak oy pusulaları da belli oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçimi‘nde kullanılacak oy pusulalarının kura ile belirlenen aday sırasına göre basılmaya başlandığını duyuruldu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden 249 milyon 670 bin 360 birleşik oy pusulası basımı için ihale açıldığı duyuruldu. Basım ihalesindeki oy pusula sayısının olması gerekenden fazla olduğu iddiaları yapılıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OY PUSULASI

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde kullanılacak oy pusulalarında sırası ile Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan olarak şekillendi.

YSK OY PUSULASINDA 26 PARTİ YER ALDI

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor. YSK, 5 ittifak ve 32 partinin oy pusulasındaki yerlerini çekilen kurayla belirlenmişti. Ancak milletvekili aday listesinin YSK’ya sunulmasının ardından parti sayısı 26’ya düştü.

6 PARTİ OY PUSULASINDA YOK

Seçime CHP listelerinden girecek partiler listeler sunmadığı için listedeki yerlerini kaybetti. Gelecek, DEVA, Saadet, Türkiye Değişim Partisi ve Demokrat Parti oy pusulasında yer almayacak.

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi Oy Pusulasında yer alan siyasi partiler; Adalet Birlik Parti, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ