logo

YSK Cumhurbaşkanı Adayları Radyo ve Televizyon Konuşma Hakkını Açıkladı

YSK Cumhurbaşkanı Adayları Radyo ve Televizyon Konuşma Hakkını Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı adayları, radyo ve televizyonlarda iki kez 10’ar dakika propaganda yapabilecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs seçiminde cumhurbaşkanı adaylarının propaganda hakkına ilişkin kararını açıkladı.

2 kez 10’ar dakika, toplamda 20 dakika konuşma hakkı tanınan Cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda yayınlanacak propaganda konuşmalarının TRT tarafından önceden duyurulacağı belirtildi.

YSK radyo ve televizyonda propaganda yapacak cumhurbaşkanı adaylarına propaganda sürecinde ilk gün 10 ve son gün 10 dakikayı geçmemek kaydıyla iki kez konuşma hakkı verileceğin açıkladı.

10 DAKİKAYI GEÇMEYEN İKİ KEZ KONUŞMA HAKKI

14 Mayıs cumhurbaşkanı seçiminde, radyo ve televizyonda propaganda yapacak cumhurbaşkanı adaylarına kendilerini tanıtmak ve yapacakları işleri anlatmak için 10 dakikayı geçmemek kaydıyla iki kez konuşma hakkı verilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; adaylar propaganda süresinin yarısını aşmamak üzere propagandalarını görüntülü olarak verebilecek.

KONUŞMA SIRASI İÇİN 27 NİSAN’DA KURA

Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı adaylarının TRT’deki konuşma sırası için 27 Nisan’da kura çekilecek.

Adayların, konuşma ve görüntülü propaganda hakkı için bir günde en fazla kullanabileceği konuşma süresi 10 dakika olacak. Adayların 7-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapacakları konuşmaların toplam süresi en fazla 20 dakika olacak.

Cumhurbaşkanı adaylarının, konuşma ve görüntülü propaganda hakkı için bir günde en fazla kullanabileceği konuşma süresi 10 dakika olacak. Adayların 7-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapacakları konuşmaların toplam süresi en fazla 20 dakika olacak.

ADAYLAR PROPAGANDA HAKLARINI TRT’NİN KANALINA DAĞITABİLECEK

Adaylar propaganda haklarını TRT’nin birden fazla kanalına dağıtabilecek. Özel radyo ve televizyonlarda adayların propaganda konuşmaları TRT’de uygulanan usul ve esaslara göre yapılacak. Bu yayınlardan ulusal nitelikte olanlar YSK tarafından, yerel kanal ve radyolar ise İl Seçim Kurulları tarafından denetlenecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ