logo

Yükseklerden Başlayan Karla Karışık Yağmur ve Kar Yağışı Geliyor

Yükseklerden Başlayan Karla Karışık Yağmur ve Kar Yağışı Geliyor

Yurdumuz yağışsız günlerin ardından, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Afyonkarahisar’ın yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege’de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve aşırı yağış bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bütün bölgelerde etkili olması beklenen yağışların yurdumuzun Doğu ve İç bölgelerinde kar yağışı ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ İÇ YÜKSEKLERİNDE YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Afyonkarahisar’ın yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Beklenen yağışların; Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege’de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve aşırı olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege’de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:
Rüzgârın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ