logo

Yunus Emre’de Down Sendromlular Farkındalık Günü Etkinliği

Yunus Emre’de Down Sendromlular Farkındalık Günü Etkinliği

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda etkinlik düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlik Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahham ŞENYÜZ, Ataşehir Müftüsü Hüseyin AKSOY ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

TÜM DÜNYADA DOWN SENDROMU HAKKINDA TOPLUMSAL FARKINDALIK

2011 yılında beri tüm dünyada Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek ve mevcut çalışma imkanları ile iş sahalarını artırmak amacıyla Down Sendromu Farkındalık Günü kutlanıyor.

DOWN SENDROMU BİR HASTALIK DEĞİL, GENETİK FARKLILIKTIR: +1

Down sendromu bir hastalık değildir. Genetik bir farklılıktır. İnsan vücudunda 23 tanesi anneden, 23 tanesi ise babadan gelen toplam 46 kromozom bulunurken, down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozomları olması nedeni ile 47 olmaktadır.

MART AYININ 21. GÜNÜ DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ

21. kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kıldığından bu genetik farklılığa vurgu yapacak şekilde Birleşmiş Milletler  her yıl 3. Ayın 21. Günü Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kabul edilmiştir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ