logo

Yurdumuz Batı Bölgelerinden Başlayarak Yağışlı Hava Etkisine Giriyor

Yurdumuz Batı Bölgelerinden Başlayarak Yağışlı Hava Etkisine Giriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz bölgelerinde sağanak, gürültülü sağanak yağışı bekleniyor.

Salı gününde başlayarak yağışın etkili olacağı yurt genelinde, yağışlı havanın doğuya kayarak hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.

Yurdun genelinde önemli bir bölümde akşam, gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Özellikle iç bölgelerde etkili olması beklenen pus ve sisli havanın 2 gün etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, yurdumuzun batı bölgelerinden Marmara’nın batısı ile İstanbul, Bursa, Yalova çevreleri ile Yalova, Manisa ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydediliyor.

YURT GENELİ METEOROLOJİK DURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İstanbul, Bursa, Yalova, Manisa ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
İç ve Kuzey kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güney ve batı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEROROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın; Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİ YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu akşam ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Manisa ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde bu akşam ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ