logo

Yurdun Batı Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yurdun Batı Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Güneydoğu bölgelerimizde sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Pazartesi akşam saatlerinden başlayarak Marmara, Ege Batı ve Orta Karadeniz olmak üzere yurdun batı kesimleri yağmur, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

SAĞANAK, YER YER GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Meteoroloji tarafından yapılan en son değerlendirmelere göre: yurdumuzun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

UYARILAR:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların gece saatlerinden sonra Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın yarın Marmara’nın kuzeyinde kuzeyli, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ