logo

02 Haziran 2023

Yurdun Batısında 30 İlde Meteorolojik Sarı Kodlu Uyarı

Yurdun Batısında 30 İlde Meteorolojik Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelerde yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapılan son tahminlere göre, yağışlı havanın etkili olacağı yurt genelinde sıcaklığın, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA HAVA

Parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olduğu İstanbul, bu gece saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yerel gök gürültülü sağanak yağış etkisine giriyor. Yağışların İstanbul’un Anadolu yakasında daha etkili olması bekleniyor.

30 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Cuma günü Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak için sarı kodlu uyarı yapılan illerle birlikte Marmara, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun batısı, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki 30 il sarı kodlu meteorolojik uyarı kapsamında yer aldı.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Çanakkale’nin doğusu ile bu gece saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya’nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale’nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Marmara’nın doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya’nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale’nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın yarın (Cumartesi); İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması beklenmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ