logo

Yurdun Batısından Başlayarak Kuvvetli Yağış Geliyor

Yurdun Batısından Başlayarak Kuvvetli Yağış Geliyor

Meteoroloji tarafından açıklamada, yurdun batısından itibaren 5 gün süreyle İstanbul, Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Batı Karadeniz’de kuvvetli yağış bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapılan tahminlerde Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun Kuzeyi ve Batı Karadeniz’de zaman zaman etkili olacak kuvvetli yağışın, yer yer gök gürültülü ve sağanak şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.   

Zaman zaman etkili olması beklenen kuvvetli yağışın, yer yer gök gürültülü ve sağanak şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.  

Meteoroloji tarafından açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Pazartesi günü Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale’nin doğusu), İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Manisa’nın doğusu), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) ve Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları) ile Çorum çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin edildiği kaydedildi.

Yapılan uyarıda; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ