logo

Yurdun Büyük Kesimine Hafta Sonunda Lodos Fırtınası Uyarısı

Yurdun Büyük Kesimine Hafta Sonunda Lodos Fırtınası Uyarısı

Meteoroloji tarafından hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri Marmara Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi için Lodos Fırtınası uyarısı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri Marmara Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi için Lodos Fırtınası uyarısı geldi.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, lodosa bağlı olarak gelişebilecek; Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması istendi.

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİNDE LODOS FIRTINASI UYARISI

Meteoroloji tarafından hafta sonu için yapılan Lodos Fırtınası uyarısında, “Rüzgarın; Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nde Cumartesi günü, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde Cumartesi ve Pazar günleri güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.” İfadesi yer aldı.

Lodos Fırtınası” uyarısında, “Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Tehlikelere karşı tedbirli olunması hatırlatıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ